Ђорђевић: Показали квалитет, али можемо још боље

АТИНА: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александат Ђорђевић, после победе против Грчке у Атини и освајања Акрополис купа, изјавио је да је екипа показала квалитет, али и да може још боље.
Sasa Djordjevic/Fonet
Фото: FoNet

"Показали смо квалитет и индивидуално и тактичко знање. Играчи су урадили бољи посао у другом полувремену. У првој четвртини смо још тражили своју игру. У другом делу смо нашли решења, добили смо дубинску игру, што је веома важно против овако агресивне екипе која игра на граници фаула, нарочито на домаћем терену. Та дубина мора да нам буде оружје. Треба да играмо још храбрије, лопте треба да буду директније, са мање лоб пасова", рекао је Ђорђевић, пренео је синоћ сајт КСС.

Како је навео, поред дубине у нападу, кључ утакмице је била дефанзивна транзиција, јер су Грци тим који је до сад највише поена постизао из контранапада.

"Добро смо трчали, али смо поред тога паметним нападима контолисали њихову нападачку транзицију. Можемо још боље, фале нам неки играчи у ротацији, али без обзира на то, одиграли смо веома добар турнир", закључио је Ђорђевић.

Кошаркаши Србије освојили су трофеј на "Акрополис купу" у Атини, пошто су после продужетка савладали Грчку са 85:80 (17:19, 14:19, 21:19, 20:15, 13:8).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести