Ђорђевић: Против Чешке приступ као против Американаца

ПЕКИНГ: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да у мечу за пето место на Мундобаскету против Чешке очекује исти приступ као против Американаца.
Aleksandar Djordjevic/Fonet
Фото: FoNet

"Једна утакмица коју треба завршити на прави начин, на онај на који смо то учинили против Америке, а ту утакмицу смо одиграли фантастично, сконцентрисано, водили смо 40 минута. Тако треба да уђемо и у меч против Чешке, да завршимо турнир на достојанствен начин, како пристаје правим, озбиљним професионалцима. Дошли смо овде, наравно да су мисли и даље на тој утакмици чевртфинала и то ће да остане, то је тако… Међутим, треба се само сконцентрисати на кошаркашке ствари и из тога тражити добар завршетак такмичења", рекао је Ðорђевић, а преноси сајт КШ.

О сутрашњем ривалу селектор има само позитивне речи.

"Чеси су екипа која се јако дигла. Без обзира на то што нема Веселог, у Балвину, на позицији пет, нашли су стуб одбране, а и напада, уз Саторанског који је апсолутни лидер и који је одиграо фантастично првенство… Они су једно од изненађења овог Светског првенства, заједно са Пољском, јер су ушли међу првих осам и тако направили сјајан резултат. Све честитке, имају још стару гарду као што су Ауда и Пампрла, али и неке нове момке који су се појавили и играју добру, растерећену кошарку", поручио је Ðорђевић.

Утакмица између Србије и Чешке игра се сутра од 14 сати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести