Ђорђевић: Сви су криви за ово, ја на првом месту

ДОНГУАН: Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић, после пораза од Аргентине у четвртфиналу Светског првенства, рекао је да је тим подбацио у најважнијој утакмици на турниру.
djordjevic, epa
Фото: EPA (SEDAT SUNA)

"Много се неких ствари издешавало које су утицале на све ово. Пробали смо да се вратимо у трећој четвртини, али опет нисмо добро отворили последњу деоницу. Они су апсолутно заслужено славили, константно су држали утакмицу под контролом", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије.

Он је истакао да су Аргентинци били на висини задатка, посебно бековска линија.

“Они су апсолутно заслужено славили, константно су држали утакмицу под контролом. Пре свега због њихових бекова, док је Вилдоза са клупе унео додатну енергију и сигурност, уз Кампаца који је потпуно доминирао утакмицом. Имали су решења у шуту, продору, пику, ситуацијама један на један. Специјална утакмица за њега. Уз Лапровитолу и Сколу држао је контролу утакмице“.

Потом се осврнуо на игру свог тима.

“Много пута нестрпљиво, много грешака у ситуацијама које су морале да се одиграју мирније... Да градимо акцију за шут или додавање. Слушавши Немању Бјелицу на конференцији за медије, схватам да је у њему постојала велика доза притиска. Сви смо мислили да то не постоји, да смо јака група момака која може да издржи све то. И даље мислим да јесмо. Ови момци су радили много добро од поцетка све што смо зацртали“.

Ђорђевић је говорио и о притисаку који је тим.

"Неки играчи осете притисак, неки не. Када видите једног Бјелицу, да играча с толико искуства осети такав притисак и пресију, када исприца све тако јавно... Мени се отворе оци. Не треба Бјелица да се осећа кривим, он је велики спортиста. Он је велики играч. Сви су криви за ово, ја на првом месту. Ми као група знамо да изађемо из овога и то је једини циљ".

Кошаркашима Србији следи борба з пласман од 5. до 8. места.

“Тешко је, имамо још две утакмице, морамо да подигнемо главу. И даље верујем да ми можемо. Видећемо како це се друге утакмице одвијати, решити. Да видимо против кога ћемо играти јер то пето место може одлучи ко це на Олимпијске игре, што је изузетно важно. У овом тренутку морамо сви да анализирамо ситуацију и кренемо кроз тренинг да се дигнемо. Имацемо дан више за одмор, који це нам бити јако важан. Ова утакмица се није завршила добро по нас“.

Ђорђевић је рекао и да је његов тим играо са доста нервозе, ада се овакве утакмице добијају миром и сталоженим ставом.

"На почетку смо много грешили. Одбрана није била добра, примили смо преко 90 поена. Аргентинци су ушли у добар шутерски ритам, ми смо их остављали саме, ту нису прошла наша преузимања по аутоматизму. Пробијали су нас до коша и то су грешке које смо скупо плати. У трецој цетвртини смо одиграли добро, у последњој цак били ту негде, али када екипа уде у такав ритам какав су они ушли, с великом дозом креативности и разигравања. Играју њихову карактеристицну кошарку, па те тројке које смо примили у последњим секундама... Није било лако. Неке нападацке одлуке су биле исхитрене, погрешне. То је ствар цитања ситуације“.

Селектор Србије захвалио и Василију Мицићу за пожртвованост и храброст у тешким моментима, после цега је послао искрено сауцешце његовој породици.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести