Драган Симанић о СТРАШНОЈ СИТУАЦИЈИ у којој се његов син нашао: ЗАГРЛИО САМ мог Боришу, али нисам знао шта да кажем... ТЕШКИ СУ ТО ТРЕНУЦИ

Отац кошаркаша Борише Драган Симанић говорио је о страшној ситуацији у којој се његов син нашао.
b
Фото: kss.rs

Симанић је добио одобрење лекара да се заједно са саиграчима врати из Маниле у Београд након сребрне медаље на Светском првенству.

У једном тренутку током лета је чак изненадио све у авиону када је устао из кревета специјално спремљеног у задњем делу и дошао до бизнис класе како би провео време са осталим репрезентативцима.

По слетању у Београд возилом хитне помоћи је пребачен у болницу, а његов отац открио је како је изгледао сусрет са њим.

- Мој Бориша је добро, то је најважније. Није још код куће, у болници је, али све је лакше када ми је 10.000 километара ближе. Овде знам да ће га пазити најбоље могуће и да ће он бити добро. Сузе су ми кренуле када сам га угледао. Загрлио сам га, али нисам знао шта да му кажем. Само смо ћутали. Тешки су то тренуци. Ни сада не знам шта бих му рекао, мени је било једино важно да ми се син врати. Дете ми је отишло исправно, живо и здраво на Светско првенство, а вратило се без бубрега. Живот му је висио о концу - рекао је Драган Симанић за "Републику".

Кошаркаш је на Филипинима остао без бубрега након компликација и две операције.

- Бориши је сада најпотребнија подршка. Да прихвати ситуацију каква јесте и да настави даље са тим. Сви ћемо му помоћи да разуме да ово што се десило јесте проблем, али да није непремостив. Људи живе без бубрега, а имамо случајева попут нашег голмана Дејана Радића који и даље брани, додуше рекреативно. Бориша не треба да жури, мени је најважније да је он жив, а оздрављење ће доћи.

На крају се Драган захвалио свима који су помогли Бориши, али и породици да лакше прође кроз тешке тренутке.

- Доктор Драган Радовановић је најзаслужнији што ми је син жив. Да није било њега... И људи из КСС... заиста не смем ни да помислим у том смеру. Хвала им до неба. Хвала и свима који су звали, Небојши Човићу, менаџеру Мишку Ражнатовићу, глумцу Милану Калинићу који нас је спојио са Дејаном Радићем и који нам је из личне трагедије улио наду да ће Бориша бити добро - закључи је Драган Симанић.

Курир спорт/Република

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести