ЕЛ: Победа кошаркаша Црвене звезде против Жалгириса

БЕОГРАД: У првој евролигашкој утакмици ове сезоне пред својим навијачима, кошаркаши Црвене звезде савладали су Жалгирис у трећем колу.
n
Фото: Евролига

Београђани су још једном одиграли одлично, предвођени Николом Калинићем, који је најбоље сачувао за крај када је на нешто више од два минута до звука сирене докрајчио Литванце. До друге победе, уз један пораз, екипа Дејана Радоњића дошла је стрпљивом игром, без падова у концентрацији, уз врло добру одбрану и мали број изгубљених лопти. Једино шут за три поена није баш функционисао, али то овог пута није узело данак. Отпор упорних гостију сломљен је тек у последњој четвртини.

Београђани су водили главну реч од почетка, али никако нису успевали да задрже већу предност. У првој четвртини Звезда је имала највећих седам разлике (12:5), а гости су потом упорно држали корак. Исплатила им се упорност па су у наставку и преокренули. Били су на четири разлике и црвено–белима је било потребно до краја четвртине да врате ствари на своју воденицу.


Резултати:

Ц. звезда – Жалгирис 73:61

Уникс – Бајерн 73:70

ЦСКА – Зенит 77:67

Алба – Фенербахче 84:70

Асвел – Ефес 75:73

Басконија – Панатинаикос 81:79

Армани – Макаби 83:72


Чврсте одбране на обе стране резултирале су и малим бројем поена, па је на одмору било 29:27 за Звезду. Сваки пут када би домаћин направио већу разлику (45:37) Литванци су убрзо прилазили и дисали му за вратом. Тако је на уласку у последњу деоницу Звезда имала четири поена вишка (46:42) а најбоље је заиграла када је било најпотребније. Одлични Калинић преузео је одговорност и са четири везана поена донео је први пут двоцифрену предност црвено–белима 68:58. Није Жалгирису остало пуно времена да уради нешто како би променио исход који се назирао, а Холинс тројком и Давидовац поготком за два поена, запечатили су судбину гостију.

Звезда неће имати времена за одмор, јер одмах путује у Москву где је у петак од 19 часова очекује дуел против ЦСКА.

Црвена звезда – Жалгирис 73:61 (13:14, 16:13, 17:15, 27:19)

БЕОГРАД: Штарк арена, гледалаца: 7.900, судије: Гарсија, Могулкоч, Виклички.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић 2, Волтерс 11 (6ск 7ас), Ускоковић, Давидовац 7, Митровић 12

(7ск), Лазић, Калинић 15 (5ск), Добрић 13, Холинс 5, Симоновић 3, Ивановић 3, Кузмић 2.

ЖАЛГИРИС: Блажевич 4, Лекавичијус 11, Небо 14 (10ск), Мудиај, Калниетис 2, Јанкунас,

Лукосиунас, Милакнис, Стрелниекс 6 (4ас), Кавано 8, Гифи 11, Улановас 5.

К. Б.


Радоњић: Изузетно битна победа, имајући у виду моменат

Осећај после утакмице је веома добар. Ово је изузетно битна победа за нас, нарочито имајући у виду моменат у којем се налазимо и све проблеме са којима се суочавамо, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после победе.

"Утакмица је била веома тешка од почетка до краја. Наша одбрана је била на добром нивоу скоро свих 40 минута, али смо офанзивно били далеко бољи у другом полувремену. Баш као што сам рекао на полувремену – требало је да заиграмо боље у нападу, а то смо и учинили. Честитао бих својим играчима", изјавио је Радоњић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести