ЕП: Орлови крећу у поход на медаљу, Летонија први ривал

ИСТАНБУЛ: Кошаркашка репрезентација Србије утакмицом против Летоније у Истанбулу данас почиње наступ на првенству Европе са амбицијом да на крају освоји медаљу.
Kosarkasi Srbije
Фото: КСС

Олимпијски и светски вицешампиони, четвртопласирани са прошлог континенталног шампионата, желе наставак континуитета одличних резултата, упркос великом броју повреда играча.

У односу на сребрни тим из Рија, због повреда неће бити седморице кошаркаша (Теодосић, Марковић, Јокић, Недовић, Симоновић, Радуљица, Калинић, поред такође повређеног Бјелице), али је и садашњих 12 је јак састав у походу на нови успех.

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић не тражи алиби, већ сматра да је напад на медаљу обавеза и да национални тим мора да се прилагоди на околности.

У последњем периоду за осам дана имали смо шест мечева у којима смо све спремили, пред две последње утакмице смо сазнали неке ствари о одустајањима. Немојте да мислите да постоје неки магични штапићи у рукама било кога, не само код нас у репрезентацији, него уопштено. Кошарка је врло једноставна игра коју интерпретирају мајстори, играчи који имају одређене задатке и однос према игри. Имамо доста опција где знамо шта и како тражимо, поручио је Ђорђевић.

Први противник „орловима“ биће незгодна Летонија на челу са НБА звездом Кристапсом Порзингисом, а у истој групи су још домаћин Турска, Русија, Белгија и Велика Британија.

Утакмица 1. кола Б групе између Србије и Летоније игра се од 16 сати у Фенербахчеовој Улкер арени.

Поред Истанбула, где ће се играти завршница такмичења, Европско првенство по групама се игра и у Тел Авиву, Хелсинкију и румунском Клужу.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести