ЕП за кадете: „Орлићима“ измакло полуфинале

Кадетска кошаркашка репрезентација Србије поражена је у четвртфиналу Европског првенства, које се одржава у Италији, јавио је портал Србија данас. Изабраници селектора Саше Никитовића изгубили су у драматичном окршају, после продужетка, од Шпаније резултатом  71:72 (17:18, 10:17, 17:5, 13:17, 14:15).
sr
Фото: foto: FIBA basketball

Сјајан меч виђен је у дворани "Примо Карнера". Шпанија је од почетка преузела ритам и до полувремена стекла предност од осам поена вишка (35:27).

Изабраници селектора Никитовића нису клонули духом и брутално су одговорили „црвеној фурији“ у трећем периоду, у којој су декласирали ривала. Шпанци су, ипак, успели да надокнаде заостатак и последњу четвртину добију 17:13, што је одвело меч у продужетак. У додатном времену, „фурија“ је заиграла боље и стекла четири поена предности (64:60), али се „орлићи“ нису предавали. Кошевима Белића, Радовановића, а затим и тројком Стефановића стигли су до изједначења (71:71) на пет секунди до краја меча.

Трагичар утакмице био је Марко Марковић, који је заменио Стефана Стевановића и затим две секунде пре последњег звука сирене направио техничку грешку.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести