Еврокуп: Победа Партизана против Бахчешехира за Топ 16 фазу

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Бахчешехир 88:75 у деветом колу Еврокупа у Београду.
kk partizan, tanjug
Фото: Tanjug/D.Nikolić, ilustracija

Тријумфом у хали спортова "Ранко Жеравица" изабраници Саше Филиповског математички су обезбедили пласман у Топ 16 фазу такмичења.

Партизан је до тријумфа предводио Рашон Томас са 18 поена, Коди Милер Мекинтајер убацио је један мање, док је Никола Јанковић додао 12, а Маркус Пејџ 10.

У турској екипи најбољи је био Ерик Грин са 25 кошева.

Деловало је да су црно-бели у финишу прве деонице ухватили прави ритам када су имали плус осам, али да ипак није тако потврдило се почетком друге четвртине.

Гостујући кошаркаши успели су постигну брзе поене и изборе егал.

Некако је домаћи тим успео да на полувреме оде са предношћу од пет поена, али већ у наставку поново је виђена изједначена игра.

Све до последњих пет и по минута меча било је неизвесно, али су Томас и Мозли убацили важне кошеве и од резултата 69:71 црно-бели су ушли у серију којом су преломили сусрет.

Филиповски: Срећан сам због играча, што настављамо даље

Тренер кошаркаша Партизана Саша Филиповски био је задовољан победом свог тима против Бахчешехира у 9. колу Еврокупа.

Црно-бели су победили турски тим 88:75 и тим тријумфом су изборили пласман у Топ 16 фазу такмичења.

"Имали смо добар почетак, али и даље играмо мало нервозно због тога што смо изгубили две последње утакмице на један поен. Знали смо да победом обезбеђујемо другу фазу и због тога је постајао притисак на овом мечу. Важно је да смо пронашли начин да победимо. Бахчешехир је играо растерећено, имали су одлично шутерско вече. Срећан сам због играча и што настављамо даље у Европи да се боримо за виши пласман", рекао је Филиповски на конференцији после меча.

Филиповски је додао да тим мора да буде опуштенији и да када се то деси лакше завршавати утакмице.

"Оно што ја захтевам је да се гине у одбрани и да се увек шутирају отворени шутеви. Увек гледамо да то буде играч који има дневну форму. Није лако играти у оваквој ситуацији. Тестирамо се сваких неколико дана, нови тренер је ту. Играчи и ја смо заједно тек месец дана. Потребан је континуитет у раду", закључио је Филиповски.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести