Еврокуп: Уз пласман Партизана и Црвене звезде у Топ 16

Србија ће, после дуго година, већ у првим јануарским данима, када почиње настава такмичења у Еврокупу, имати два представника у истом европском клупском такмичењу. 
Slavlje kosarkasa Partizana posle pobede/KK Partizan
Фото: КК Партизан

Од Црвене звезде се то и очекивало, с обзиром да је минуле сезоне играла у Евролиги, а Партизан је пријатно изненадио. Од црно – белих је мало ко очекивао пролаз у доигравање након неубедљивих игара у уводним колима, те само једне победе од првих шест утакмица. Истини за вољу, Партизан је имао среће да му се резултати последњег кола у Ц групи идеално “наместе” , али изабраници Андрее Тринкијерија су одиграли сјајно против Турк Телекома (87:72) и у великом стилу дошли до друге фазе Еврокупа.

- То је била вероватно најваж­нија утакмица за нас, ако узмемо у обзир дешавања у последњих десетак дана. Треба да будемо поносни на игру коју смо пружили и пласман у Топ 16 - рекао је Раде Загорац.

Он је додао да их очекују тешки мечеви у Топ 16 фази Еврокупа, али и истакао да не сумња да ће умети да се носе с јаким противницима.

- Ако уђете у Топ 16 предуслов је да имате одређени квалитет за то, то није ништа ново. Имаћемо занимљиву групу и квалитетне екипе, али не сумњам да можемо да се надмећемо с њима. То ће дефинитивно изискивати одређени напор и велику при­прему, али свакако се радујемо томе - казао је Загорац.

Звезда доминира у АБА лиги, али у А групи Еврокупа није била толико убедљива. Ипак, одиграли су црвено – бели колико је било потребно, па су заузели 3. место којед их је, испоставило се, одвело у “групу смрти” како је неко називају, с обзи­ром да је Г група окупила изузетно квалитетне тимове. Рецепти како би се “група смрти” преживела, тренер Звезде Милан Томић види у чврстој дефанзиви.

- Ако желимо да играмо добро у Топ 16 фази, морамо боље да играмо у одбрани. Током сезоне смо имали и добрих партија, али смо изгубили од Бреше, Андоре, Монака. Дешава се, ако гледате по свим групама, свако губи по неки меч. Посебно наш тим, али не треба заборавити да имамо десет нових играча. Неке утакмице смо изгубили, али наша игра је била коректна све време - рекао је тренер Црвене звезде.       

Д. Кн.

Топ 16

Е група

Монако, Алба, Партизан, Лијетувос Ритас

Ф група

Локомотива, Асвел, Франкфурт, Улм

Г група

Валенсија, Уникаха, Црвена звезда, Лимож

Х група

Уникс, Андора, Цедевита, Зенит.

Распоред Партизана:

1. КОЛО: Ритас - Партизан (2. јануар)

2. КОЛО: Партизан - Алба

3. КОЛО: Партизан - Монако

4. КОЛО: Монако - Франкфурт

5. КОЛО: Партизан - Ритас

6. КОЛО: Алба - Партизан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести