Евролига: Црно-бели без енергије у завршници

Кошаркаши Партизана поражени су од Барселоне у 31. колу Евролиге, након што су домаћи контролисали сусрет до половине друге четвртине.
КК Партизан/Алекса Аврамовић у продору
Фото: КК Партизан/Алекса Аврамовић у продору

Од тог момента, Каталонци су били бољи тим и дошли до победе, иако је и српски тим имао шансу да избегне неуспех у завршници.

Ношени веома битном победом у регионалном шампионату, али и тријумфом над Олимпијакосом, црно-бели су, уз подршку 20.000 навијача енергично ушли и у овај сусрет. Међутим, нешто се питао и ривал, који је био изузетно нападачки расположен у уводном кварталу. Посебно се то односило на Николаса Лапровитолу, који готово да није промашивао. Међутим, успели су Београђани да се после одређеном периода консолидују пре свега у одбрани, а затим и да почну да немилице затрпавају кош ривала.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Смењивали су се Кевин Пантер, Данте Егзум, Зек Ледеј. Свако је по мало правио штету ривалу, који није успео дефанзивно да се снађе. Упркос томе што је Барселона агресивно бранила Аустралијанца, он се сналазио веома добро и био нерешив проблем за Блауграну у првом полувремену, на крају којег је дао 10 поена. То ипак није било довољно низашта више од пола коша предности пред одлазак на велики одмор, пошто је и ривал и те како играо квалитетно.


Влаховић, Миленковић и Павловић бодрили Партизан

Српски фудбалски репрезентативци Душан Влаховић, Никола Миленковић и Страхиња Павловић бодре вечерас кошаркаше Партизана у "Штарк арени" на мечу против Барселоне у 31. колу Евролиге.

Влаховић, Миленковић и Павловић су некада играли за Партизан. Влаховић је тренутно члан Јувентуса, Миленковић игра за Фиорентину, а Павловић наступа за Салцбург. Они су синоћ играли за Србију у Подгорици на мечу против Црне Горе (2:0) у квалификацијама за Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој.

На трибинама "Штарк арене" се налази и некадашњи кошаркаш и председник Партизана Никола Пековић.


Врхунску игру у трећем кварталу домаћи тим није успео да испрати. Подигла је агресивност у одбрани Барселона и на крилима такве дефанзиве дошли до двоцифреног вођства. Ништа није функционисало за тим Жељка Обрадовића у том периоду. Делује и да су судије промениле критеријум и да нису свирале оно што би могло да се свира у корист црно-белих.

Испоставило се да је то пресудно да екипа из Блаугране на крају слави и прекине победнички низ Партизана.

Партизан – Барселона 80:89 (21:25, 24:19, 13:22, 22:23)

БЕОГРАД: „Штарк арена“, гледалаца: 20.000, судије: Пантер (Немачка), Рижик (Украјина), Шемеш (Израел).

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 10, Аврамовић 6, Пантер 16, Смаилагић 6, Папапетру 2, Егзум 24, Нанели 5, Лесор 5, Трифуновић, Анђушић, Мадар 6.

БАРСЕЛОНА: Да Силва, Шанли 2, Весели 14, Калинић 4, Саторански 10, Лапровитола 23, Абринес 5, Хигинс 5, Тоби 3, Кјурик, Јокубаитис 2, Миротић 19.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести