Eвролига: Црвена Звезда дочекује Уникаху

У оквиру 24. кола  кошаркашке Евролиге, вечерас од 19 часова у београдској хали „Александар Николић“ Црвена звезда дочекује Уникаху.
Momenat iz meča između Unikahe i Crvene zvezde u Malagi Foto: KK Crvena Zvezda
Фото: Моменат из меча између Уникахе и Црвене звезде у Малаги Фото: КК Црвена Звезда

Без обзира што оба тима имају мале шансе да у предстојећих седам кола изборе пласман међу осам најбољих екипа Старог континента, очекује се занимљив меч. Црвено – бели су имали седам дана за одмор, што је куриозитет када је ова сезона у питању, а табела показује да су тимови изједначеног квалитета. Јасно је да српски представник има предност домаћег терена с обзиром да из „Пионира“ ни јачи од Уникахе нису често односили бодове, али, руку на срце, Звезда је у последње време у евидентном паду форме.

„За нас је врло важно да смо имали 7 дана за одмор и тренинге. Кроз њих смо желели да вратимо енергију за наставак такмичења у Евролиги, где ће нам свака утакмица бити вро важна, не само због тог такмичења, већ и као део припреме за завршницу АБА лиге“, рекао је тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић. „Већ сада желимо да покажемо бољу игру, без обзира што имамо и одређених здравствених проблема, али надамо се да се то неће осетити кроз приступ осталих у екипи. Екипа Уникахе игра у сјајној форми. Екипа Уникахе има озбиљну спољну линију коју смо већ видели, Мекалума, Дијаза, Салина… Тежак меч је пред нама, мали тражимо пут и повратак на победнички колосек.“


Недовић не игра због прехладе

Најбољи кошаркаш Уникахе Немања Недовић пропустиће меч у Београду против Црвене звезде због прехладе, потврдио је тренер шпанског клуба Ђоан Плаза. Према његовим речима, Недовић није тренирао претходна три дана и да неће бити у саставу за дуел са матичним клубом.„Недовића дрма грозница, има мучнине и малаксао је. Неће играти, а под знаком питање је и Георги Шермандини због повреде стопала“,  рекао је Плаза.Плаза је гостовање у хали „Александар Николић„ због бучне атмосфере описао као мишоловку.„За Звезду је утакмица против нас последња прилика да ухвати шансу за плеј-оф, знамо тежину Пионира и морамо да покажемо карактер и зрелост. Хала у којој се тестира способност гостију пред гласним навијачима и причали смо доста о томе. Звезда има групу од четири или пет играча који су шутерски настројени, а остали су радници. Технички су веома добро обучени“, поручио је Плаза.


Битку са високим играчима шпаннског тима водиће Милко Бјелица, од кога се очекују боље партије него у претходном периоду.

„Уникаха је тим који на првом месту, као и већина шпанских тимова, игра у високом ритму током читаве утакмице. Имају квалитет, али део мотивације осим жеље да ухватимо прави ритам, имамо и у поразу који смо доживели од њих у првом делу лиге у Малаги. Како би дошли до бодова, мораћемо да подигнемо нашу игру на виши ниво“,  рекао је Бјелица.

        Д. Кн.

Данас

Ц. звезда – Уникаха   (19)

ПАО – Олимпијакос    (20.15)

Реал – Фенербахче     (21)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести