Евролига: Црвена звезда гостује у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде данас почињу евролигашку сезону гостовањем Фенербахчеу у Истанбулу.
zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Турска екипа доживела је много промена током лета. Жељка Обрадовића је на клупи заменио селектор Србије Игор Кокошков. Црвена звезда ће бити некомплетна, без Емануела Терија и без евролигашке провере у припремном периоду..

- Очекује нас тешка утакмица, на првом месту и због чињенице да је прва након дуге паузе. Гостујемо озбиљној екипи која је доживела промене између две сезоне. Нема сумње да ће сви желети да се докажу на премијери. Због тих промена формиран је утисак у јавности да је тај тим слабији него прошле сезоне, али то једноставно нема своје упориште у чињеницама. Дошли су одлични играчи, води их одличан тренер, желе као и ми добро да отворе такмичење, тако да нас са те стране чека изузетно тежак посао – рекао је тренер црвено-белих Саша Обрадоић. - С друге стране, ми нисмо имали озбиљнију проверу са неким евролигашем током припремног периода, која би нам доста значила за овакву утакмицу. Припремали смо се током лета у новим ковид околностима и имали смо и тај пех са Ноком. Тери, који још увек није спреман. Без обзира на све, желимо да одиграмо добру, борбену утакмицу – истакао је Обрадовић.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић каже да иако неће бити публике, његов тим очекује тежак сусрет у Истанбулу.

- Екипа Фенера јесте доживела бројне промене, али то је из играчког угла увек додатни мотив за све новопридошле да се покажу на старту. Остали су неки врло важни играчи, почев од Де Колоа и Веселог. Изузетно јака екипа у коју је убачена и нова свежа крв, стигао је селектор Игор Кокошков. Ми смо такође доживели промене, нисмо још уиграни, нисмо ни комплетирани као тим, али очекујем као што увек кажем, да се боримо, држимо договора из свлачионице. Дуга је пауза иза нас, радујемо се почетку такмичења и утакмицама јер смо последњу званичну одиграли још са Макабијем - рекао је капитен црвено-белих.

Утакмица Фенербахче – Црвена звезда игра се данас од 19.45 у “Улкер дворани” у Истанбулу.

Данас

Химки – Панатенаикос        (19)

Фенер. – Ц. звезда     (19.45)

Бајерн – Милано        (20.30)

Басконија – Реал       (21)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести