Евролига: Црвена звезда изгубилa од Бајерна

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Бајерна у 33. колу Евролиге и умањили себи шансе за пласман у плеј-оф елитног такмичења.
evroliga
Фото: Tanjug

Актуелни шампион АБА лиге је после одличног почетка попустио и до краја није успео да се врати у игру. 

Црвено-бели су сјајно отворили сусрет. Дефанзивно су изгледали изванредно и ривалу допустили само два поена за скоро четири минута. Успела је потом Тринкијеријева екипа да се консолидује и ухвати прикључак за Београђанима. Ипак, Звезда је била за нијансу квалитетнији супарник у том периоду и завршила уводну деоницу са предношћу 15:18.

Међутим, црвено-бели нису одржали ниво игре у другом кварталу, па је Бајерн полако преузимао контролу над утакмицом. Лучић и Томас били су покретачи немачког тима, који је крајем полувремена дошао на плус девет и задовољнији дочекао велики одмор. 

Није Звезда проналазила ритам ни у наставку. Прве поене постигла је тек после четири минута игре, а за то време Баварци су изградили двоцифрено вођство. Немачка екипа није се зауставила на томе. Јарамаз је проиграо и везаним поенима повисио предност, која је после кошева Томаса износила плус 20.

До краја утакмице Београђани нису имали времена да преокрену и закомпликују ситуацију, тако да је Бајерн рутински привео меч крају и направио велики корак ка пласману у доигравање елитног такмичења. 

Бајерн - Црвена звезда 82:57 (15:18, 27:15, 21:10, 19:14)

МИНХЕН: Ауди дом, судије: Рижик, Шимеш, Лавринавичијус.

БАЈЕРН: Хантер 6, Јарамаз 12, Џорџ 4, Радошевић, Шишко 8, Хилијард 9, Томас 16, Лучић 5, Обст, Ђедовић, Ципсер, Рубит 22.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 8, Лазаревић 4, Волтерс 7, Давидовац, Митровић 11, Симоновић, Ивановић 7, Марковић, Топић, Калинић 12, Добрић 8, Вајт.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести