Евролига: Ефес савладао Звезду

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању Ефесу у Евролиги, али су имали шансу крајем треће деонице да начине преокрет.
nikola-jovanovic-crvena-zvezda-mts-belgrade,euroleague
Фото: Nikola Jovanović, foto: euroleague.net

Ипак, појединачни квалитет домаћина пресудио је у битним тренуцима и избегнуто је потенцијално изненађење.

Звезда је добро почела сусрет, поенима Бјелице и Фелдина имала уводну предност, али су Драгић и Данстон узвратили и до краја првог дела игре Ефес је био у вођству. У игри на веома велики број поена, где су одбране биле у другом плану, Београђани се нису најбоље снашли и домаћин је повећавао предност. Ипак, до одласка на велики одмор, неколико добрих акција Рочестија вратили су црвно-беле у игру и на ситан заостатак. Најзаслужнији за бољу игру и преокрет екипе из Турске био је офанзивни скок (чак седам у две четвртине) који им је омогућио много асистираних поена.

Средином треће четвртине Ефес је први пут на утакмици повео двоцифреном разликом (67:57), а Зоран Драгић предводио је домаћина. Звезда је добила новог yокера на овом сусрету, Никола Јовановић био је веома користан и скренуо пажњу на себе и доржавао црвено-беле у једноцифреном заостатку, а девет поена Јанковића вратили су српског шампиона до свега два поена минуса (71:69) крајем треће деонице. Прорадио је скок Београђана, посебно офанзивни, али мноштво соло акција нису наговестиле ништа добро у завршници.

Ипак, одбио је домаћин тај напад ривала, поенима Брауна и Мотума, те Мекалума отишао поново на двоцифрену предност и рутински утакмицу привео крају.

М. Р.

Ефес – Црвена звезда 104:95 (22:21, 28:25, 27:25, 27:24)

ИСТАНБУЛ: Хала “Синан Ердем”, гледалаца: 2.682 , судије: Перез (Шпанија), Контас (Грчка), Балак (Израел).

ЕФЕС: Меккалом 20, Браун 10, Батук, Битим, Демир, Мотум 12, Штимац 2, Мустафа, Даглас 12, Драгић 24, Данстон 13, Симон 11.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радичевић, Дангубић 8, Давидовац 10, Лазић 2, Антић, Фелдин 8, Јанковић 9, Рочести 14, Лесор 11, Енис 5, Јовановић 13, Бјелица 15.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести