ЕВРОЛИГА Кошаркаши Реала убедљиво савладали Олимпију, Жалгирис савладао Басконију

Кошаркаши Реала убедљиво су вечерас победили Олимпију резултатом 88:71 и тако задржали максималан учинак после четири одиграна кола Евролиге, док је Жалгирис направио изненађење у Виторији и лако савладао Басконију резултатом 99:82.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Ношена Николом Миротићем и Шејвоном Шилдсом, Олимпија је у првом полувремену држала корак са освајачем Евролиге, али је у наставку меча Реал био много бољи и на крају убедљиво славио.

У победи "краљевског клуба" истакли су се Серхио Љуљ са 19 поена, 13 је дао Марио Хезоња, а некадашњи члан Црвене звезде Факундо Кампацо је имао 12 поена и 10 асистенција. Шилдс са 16 и Миротић са 13 поена били су једини двоцифрени код Олимпије која има победу и два пораза уз одложени меч против Макабија.

Упркос феноменалним партијама Чиме Монекеа (32 поена и девет скокова) и Маркуса Хауарда (26 поена) Басконија је убедљиво поражена код куће од Жалгириса и тако остала на само једном слављу. Литвански клуб су ка трећој победи у сезони предводили Роланд Шмитс са 21 поеном и осам скокова, Брејди Манек са 17 поена и 14 скокова, затим Кинан Еванс са 14 поена и Довидас Гиедраитис и Томас Димша са 13. Српски кошаркаш Вања Маринковић за 17 минута није постигао поен за Басконију, а упутио је само три шута ка кошу гостију.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести