КОШАРКАШИ ПАРТИЗАНА ИСПУСТИЛИ ОЛИМПИЈАКОС У ЕВРОЛИГИ Пантер трагичар

Олимпијакос – Партизан 98:94 (28:21, 21:22, 10:26, 26:16, 13:9)
е
Фото: KK Partizan

У великој драми, кошаркаши Партизана испустили су Олимпијакос у четвртом колу Евролиге, пошто Кевин Пантер није погодио два потенцијална шута за победу, након чега је и изгубио лопту. Нанели је потом изборио продужетак, али је у њему славио домаћи тим.

Желели су црно-бели да се врате на победнички колосек и докажу да почетак ове сезоне не мора да личи на прошлу, када су се у ама баш сваком сусрету мучили са дефанзивом. На почетку овог окршаја није деловало као да је тим Жељка Обрадовића био у стању то да испуни – рекет није био довољно чуван, па је Никола Милутинов радио шта је хтео. Поентирао, скакао и асистирао је српски центар и тако дао допринос серији домаћин, на крају које је Олимпијакос стекао седам поена предности. У другом делу игре, Партизан је покушао да се примакне, али су га углавном сопствени пропусти коштали тога да не стопи дефицит. Црно-бели би се приближили захваљујући бравурама Зека Ледеја, најбољег играча тима ове сезоне, који је из немогућих ситуација поентирао. Да није било њега и још неких прецизних тешких шутева на крају напада, вероватно би се гостима и смешио заостатак од минус 20. Овако, држали су се у игри.

Све је могао да поквари лошији период средином другог квартала, када су Огњен Јарамаз и Алекса Аврамовић изгубили неколико лопти, да би све то било неутралисано врло добром игром пред сам крај полувремена. Као последица тога, уместо 15 и више разлике, било је само плус шест за Олимпијакос.

Нествано је Ален Смаилагић отворио трећу четвртину. За врло кратко време убацио је 11 поена и био најзаслужнији за преокрет Партизана, који је, како је време пролазило, стицао све већу предност.

Ипак, домаћин је успео да се примакне и уведе меч у драму, из које је на крају изашао као победник, након додатних пет минута.

ПИРЕЈ: Дворана Мира и пријатељства, гледалаца: 12.000, судије: Патернико, Алијага, Мајкић.

ОЛИМПИЈАКОС: Вокап 11, Вилијамс-Гос 9, Кенан 11, Лунциз 2, Ларенцакис 19, Папас, Фал 5, Папаниколау 10, Питерс 15, Милутинов 16, Танулис, Абоси.

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 18, Аврамовић 5, Копривица, Пантер 17, Смаилагић 16, Јарамаз, Нанели 12, Трифуновић, Анђушић 11, Дожер 6, Камински 9.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести