Евролига: Звезда од -15 до победе

Кошаркаши Црвене звезде победили су братски клуб Олимпијакос резултатом 88:81 у 15. колу Евролиге.
zvezda olimpijakos, fonet
Фото: FoNet

Београдски црвено – бели слабо су одиграли првих 20 минута, али захваљујући фантастичном другом полувремену успели су да преокрену резултат и прекину низ од два пораза.

Црвена звезда одлично је отворила утакмицу са две тројке Дејана Давидовца и Лоренза Брауна. Држали су београдски црвено – бели вођство до седмог минута када је Јоргос Принтезис преокренуо резултат у корист свог тима (18:16). Доста проблема је Звезди направио Мајкл Оџо у завршници прве четвртине фауловима и изгубљеним лоптама. Прва деоница завршена је разликом плус пет за грчки тим. Катастрофално је Звезда почела другу четвртину. Кошаркаши нашег тима губили су лопту и промашивали чисте шутеве. Звезда се у овим треуницма могла ослонити само на расположеног Огњена Добрића који је погодио две тројке. Олимпијакос је затим ушао у серију грешака, а кошаркаши Црвене звезде су то искористили. Лорензо Браун је везао четири поена са линије пенала, а онда је после грешке Спанулиса Џенкинс погодио тројку – прву ове сезоне у Евролиги. Налет Звезде је кратко трајао. Поново је све стало у нападу, нико се није активирао сем Лоренза, а Олимпијакос се у завршници поново распуцао. На полувреме гости из Пиреја отишли су са плус 11.

Вратили су се београдски црвено – бели у трећој деоници. Сјајном игром Брауна и Били Берона Звезда је успела да се приближи Олимпијакосу. Одлична игра у одбрани донела је све што је било потребно. У контранападу лопта је дошла до Симанића, а он погодио тројку за изједначење. (58:58). У последњем минуту Црвена звезда долази до првог вођства од прве четвртине тројком Берона (61:58). Предност није дуго трајала, јер је у последњем нападу трећег дела игре бивши играч београдског клуба Тејлор Рочести узвратио тројком (61:61). Последња четвртина као и претходна припала је Црвеној звезди. Играчи Олимпијакоса нису имали решење за сјајну одбрану клуба са Малог Калемегдана. Црвена звезда је ушла у шутерски ритам. Берон је наставио сјајну партију и везао две тројке. Лорензо Браун је одиграо фантастичну партију, вероватно и најбољу откад је у клубу и оставрио индекс користности од 32. Звезда је била и на минус 15, али је успела да се врати, одигра феноменално друго полувреме и прекине низ од два пораза.

С. Рудакијевић

Црвена звезда – Олимпијакос 88:81 (16:21, 22:29, 23:11, 25:20)

БЕОГРАД: Штарк Арена, гледалаца: 4.000, судије: Јерецуело (Шпанија), Бисан (Француска), Перанди (Естонија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић, Човић, Браун 34, Давидовац 4, Лазић 8, Фаје, Берон 17, Добрић 6, Гист 8 (7 ск), Џенкинс 3, Симанић 6, Оџо 2

ОЛИМПИЈАКОС: Рочести 7, Болдвин 4, Пол 21, Кониарис 3, Спанулис 4, Чери, Милутинов 15 (11 ск), Везенков 5, Принтезис 14 (8 ск), Папаниколау 2, Рубит, Рид 6

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести