Евролига: Звезда уз осцилације тријумфовала против Басконије

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде савладали су Басконију у 30. колу Евролиге. Црвено-бели су спорије ушли у утакмицу, имали и двоцифрени заостатак, али су одличном игром у одбрани у наставку преокренули и уписали 13. победу у такмичењу.
z
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Јасно је било да би евентуално пораз Београђана значио и дефинитиван крај свих надања што се тиче борбе за плеј-оф. Међутим, нису у складу са тим кошаркаши Звезде отворили утакмицу. Тим из Виторије је за црвено-беле у прошлости био редовна муштерија, али је екипа Ђоана Пењароје ове сезоне деловала много озбиљније, што говори и осма позиција на табели.

Нису добро почели домаћи у одбрани. Нису имали решења за проток лопте Басконије, која је веома лако стизала до поена и била та која је диктирала темпо у уводним минутима. Није Звезди помогло ни то што је Стефану Лазаревићу брзо свирана друга лична грешка, а и Факундо Кампацо је кубурио са изгубљеним лоптама.

Тако је после поена Рокаса Гиедраитиса било плус осам за госте у првој четвртини. Почетак другог квартала није донео ништа ново. Црвено-бели су имали много отворених шутева за три поена, али и много промашаја. И то великих.

Тек изласком Даријуса Томпсона, када је Басконија остала са само једним креатором, Београђани су продисали. Било је то захваљујући сјајној одбрани из које су градили све остало у нападу. Тако је шпанска екипа чак седам минута остала без иједног поена, то су домаћи искористили и преокренули пред одлазак на велики одмор.

Ситуација се није мењала ни у трећем периоду. На моменте кошарка је била негледљива, што је у том моменту више одговарало Звезди, која је водила и на чврстину одржавала предност. Отпор ривала тим Душка Ивановића коначно је сломио са две тројке Кампаца и Немање Недовића и привео сусрет крају у лаганом ритму.

В. М. П.

Црвена звезда – Басконија 74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14)

БЕОГРАД: Хала „Александар Николић“, гледалаца: 6.500, судије: Дифала (Француска), Пантер (Немачка), Роха (Шпанија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилдоза 3, Лазаревић, Кампацо 3 (7ас), Митровић 8, Мартин 10, Добрић 11, Илић, Недовић 20, Марковић 3, Кузмић, Петрушев 4, Бентил 12.

БАСКОНИЈА: Хаувард 3, Хајдегер 2, Рајесте 3, Маринковић 7, Дијаз, Томпсон 15, Коцар 9, Инок 2, Костело 6, Гиедраитис 10, Хомес 6, Куруц.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести