Евролига: Звезди припала драма против Макабија

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Макаби, у 10. колу Евролиге. Црвено-бели су водили током читавог сусрета, да би у самој завршници закомпликовали ситуацију, али је Браун промашио шут за победу гостију, па је актуелни шампион Србије уписао трећи узастопни тријумф у елити.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Одлучна да пред својим навијачима продужи победнички низ у Евролиги, Звезда је врло добро отворила утакмицу. У уводним минутима био је приметан план Душка Ивановића да се играју мирнији и дужи напади и тако спречи „јурњава“ за ривалом, који је опаснији у бржем ритму. Тај сегмент, али и сјајна дефанзива домаћих, довела је до тога да црвено-бели стекну плус осам (18:10) средином првог квартала. До краја тог дела игре разиграли су се и Мартин и Петрушев и нису дозволили Макабију да размишља о прикључку.

Чврста одбрана довела је Београђане у ситуацију да се награде на другом крају паркета, па је после тројке Ивановића, вођство Звезде било први пут двоцфирено (32:22). Није деловала организација напада Израелаца уопште добро. Лопте су се губиле као на траци, али то црвено-бели нису искористили у потпуности, пошто су обе екипе биле без коша у последња три минута првог полувремена, које се завршило вођством Ивановићевог тима од 36:29.

И у наставку се играло неефикасно и тврдо. Трећу деоницу боље су отворили гости, који су после поена Брауна у једном моменту и преузели вођство, да би црвено-бели боље затворили тај период и пред последњих 10 минута водили 50:47. Звезда је у четвртој четвртини паметно користила то што је Макаби био у бонусу, одлично је пикенролом нападала ривала, што јој је донело плус осам три минута пре краја. Успео је тада израелски тим да се врати, Браун је имао и шут за победу, али није био прецизан, тако да је Звезда славила у још једној драматичној завршници.

Црвена звездаМакаби 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21)

БЕОГРАД: Хала „Александар Николић“, гледалаца: 4.500, судије: Латишевс (Литванија), Дифала (Француска), Рацис (Летонија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд 4, Вилдоза 6, Митровић 8, Лазић, Мартин 11, Добрић 5, Ивановић 6, Недовић 12, Марковић, Кузмић 2, Петрушев 6, Бентил 9.

МАКАБИ: Адамс, Браун 23, Болдвин 6, Мартин 5, Соркин 16, Пнини, Дибартоломео 3, Хилијард 2, Холинс, Појтрес, Нибо 10, Колсон 3.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести