Финала плеј-офа Прве лиге: Новосађанке пале у финишу

Кошаркашице Војводине остале су без пласмана у финале плеј-офа Прве лиге Србије, пошто су и други пут поражене од Црвене звезде.
В. Фифа/Велика борба се водила у Петроварадину
Фото: В. Фифа/Велика борба се водила у Петроварадину

Новосадске црвено-беле имале су слабији период у првој четвртини, касније ипак успеле да се врате, али је на крају пресудио прецизан шут гошћи, које ће се за титулу борити против Арт баскета, који је такође максималним резултатом елиминисао Краљево.

До средине уводне деонице играло се равноправно. Војводина је махом поентирала после повратних пасова Владане Вујисић, док су гошће веома успешно шириле одбрану ривалки и претиле шутем за три поена. После почетног одмеравања снага, ниво игре Новосађанки је опао, ређале су се неке некарактеристичне грешке, што је Звезда искористила и експресно имала предност од 14 поена, коју је Лена Радуловић крајем деонице спустила на минус девет. Кошем Радуловићеве отворена је друга деоница, а када су јој се прикључиле Вујисићева и Лумис, домаће су пришле на један посед.

Фото: В. Фифа

У другом полувремену Јовановићева екипа је додатно подигла ниво у дефанзиви, тако да су београдске црвено-беле за скоро осам минута постигле тек шест поена. Новосађанке су биле у налету, да би у завршници треће четвртине поравнале резултат. Погодила је Лара Радуловић шут са једне ноге уз звук сирене и најавила да Војводина неће тек тако препустити домаћи терен.

Фото: В. Фифа

Стигла је Воша и до вођства на почетку одлучујућих 10 минута, након чега је уследила резултатска клацкалица, после које је Звезда успела да се одвоји захваљујући поенима Елиот и Мишељић, али и недостатку реализације у нападу домаћих. То се испоставило као кључно, па су Београђанке одржале предност до краја и пласирале се у финале.

Војводина Црвена звезда 74:79 (18:27, 21:18, 17:11, 18:23)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала у Петроварадину, гледалаца: 100, судије: Ковачевић, Мали, Орешковић.

ВОЈВОДИНА: Прокић 2, Јововић 12, Јанковић 16, Вујисић 6, Лумис 19 (9ск), Јаковљевић 3, Ле. Радуловић 14 (7ас), Грујић, Марић, Ла. Радуловић 2, Јовановић, Илић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Елиот 15 (7ск), Наумчев 1, Катанић 11 (9ск), Јанковић 18, Мишељић 21, Чорто, Бошњаковић, Зечевић, Недељков 3, Бојовић 2, Авлијаш 5, Јовановић 3.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести