Финале СЛ: Звезда четврти узастопни пут или подвиг ФМП-а?

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде и ФМП-а из Железника вечерас крећу борбу за титулу првака Србије утакмицом у дворани "Александар Николић".
kosarka
Фото: Pixabay

У репризи прошлогодишњег финала Суперлиге, црвено-бели траже четврти узастопни шампионски трофеј у држави, а ФМП изненађење против овосезонског евролигаша.Тренер Црвене звезде Миленко Топић позвао је своје изабранике на опрез, признавши да му сметају приче да ће бити "лако" и префикс дуела "два блиска клуба".

"Две најбоље екипе се састају у финалу, оне су то својим играма и понашањем заслужиле. Помало ми смета да се финале деградира, користе се термини "два блиска клуба", прича се да је ово финале формалност. Ја не мислим тако, ФМП је добра екипа, имају физиономију, одлично су вођени, недостају им два играча на спољним позицијама, врло важна, али они то борбеношћу компензују", рекао је Топић, подсетивши да о "блискости"најбоље говоре повреде Немање Дангубића и Стефана Лазаревића у полуфиналу Купа.

Како је нагласио, Звезда не игра за спас сезоне, већ за титулу која је велика."Велики је мотив имамо, била би нам част ако бисмо изашли као победници. У тиму имамо доста играца који немају овај трофеј, неки су уопште без трофеја, па нам неће недостајати мотива", поручио је Топић.

Звездин првотимац Стефан Јанковиц, један од јунака полуфиналне серије против Партизана, рекао је да је екипа спремна за велику борбу."Људи причају, а нама то јако смета, да нас очекује нешто лагано, полуфинале је било "финале пре финала", медутим финале је финале. ФМП је потпуно заслужено ту, били су први у својој групи, одлично су вођени , момци су изванредни", истакао је Јанковић.

Прва финална утакмица серије, која се игра на три победе, на програму је вечерас од 20 сати, уз бесплатан улаз у халу "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести