ГДЕ ЋЕ ПОКУШЕВСКИ САД? Заинтересовани и Партизан и Звезда

Када је пре три дана Алексеј Покушевски добио отказ у Оклахоми, било је питање који ће кошаркашки инсајдер први наговестити да би могао да се врати у Србију.
Youtube Printscreen/Bally Sports Southwest
Фото: Youtube Printscreen/Bally Sports Southwest

На то се први одлучио италијански новинар Матео Андреани, који је на друштвеној мрежи "X" истакао да су "вечити" ривали заинтересовани да доведу Покуа.

Како додаје Андреани, његов приоритет је ипак останак у НБА, па тек онда размишљање о повратку у Европу, последично томе и Србију.

Чак и да се то деси у овом тренутку, Покушевски би Звезди и Партизану могао да помогне само у АБА лиги и домаћем шампионату, али не и Евролиги где је истекао рок за регистрацију нових кошаркаша.

Наводно интересовање црвено-белих је помало и изненађење, с обзиром на то да је познато да је Покушевски навијач Партизана. Пре две године је био и гост клуба на мечу Еврокупа против Бурсе.

За Оклахому је за три и по године одиграо тачно 150 утакмица, највише у својој првој сезони у НБА лиги. Био је неколико пута послат у развојну лигу, али му ни то није помогло да се избори за више минута.


Крилни играч, рођен 2001. у Београду, члан Тандера био је од 2020, када је био изабран као 17. пик на НБА драфту. Пре одласка у Америку, носио је дрес грчког Олимпијакоса.


Ове сезоне у просеку је бележио 1,2 поена, 1 скок и 0,5 асистенција на 10 мечева. Последњи је одиграо пре две седмице против Далас Маверикса.

B92

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести