Гордић: Биће тешко, инспирација појединаца може да пресуди

БАР: Кошаркаш Морнара из Бара Немања Гордић изјавио је да ће полуфинале АБА лиге против подгоричке Будућности бити тешко, али да се нада да ће његов тим у том дуелу бити бољи ривал.
Nemanja Gordic/Buducnost VOLI
Фото: Nemanja Gordić (Budućnost), ilustracija, foto: Budućnost VOLI

Кошаркаши Морнара и Будућности сутра од 21 сати играју први меч плеј-офа регионалне лиге.

Екипа Михаила Павићевића у финишу сезоне себи је направила драму, доигравање је висило о концу, пошто су у завршним рундама лиге неочекивано изгубили од Партизана, ФМП-а и Цедевите Олимпије.

У последњем колу узбудљиве сезоне на Јадрану против Игокее, Морнар је успео да оствари тријумф вредан полуфинала и треће позиције на табели АБА лиге са скором од 19 победа и седам пораза.

"Имали смо серију лоших резултата, али се на крају броји све оно што смо од почетка сезоне урадили. Морнар је играо сјајно већи део сезоне, па нас та мини серија пораза није коштала пласмана у плеј-оф. Свакако да смо раније могли да обезбедимо доигравање, али и овако је испало добро. Завршили смо као трећи на табели, што је феноменалан резултат. Мислим да је то најбољи пласман Морнара у историји АБА лиге", рекао је Гордић Танјугу.

Међу тим поразима десио се и тријумф против сутрашњег ривала, коме су тако одузели прву позицију пред почетак плеј-офа.

"Будућност и Морнар се добро познају, играли смо четири пута ове сезоне, по два пута у АБА лиги и Еврокупу. Плеј-оф је нешто сасвим друго и ново, свесни смо да нас очекује тежак дуел против једног од фаворита за освајања титуле. Није тајна да је Будућност гаји највише амбиције и да жели да освоји АБА лигу. Мислим да и ми имамо шта да покажемо у овој серији, Морнар је то доказао у међусобним сусретима ове сезоне".

Тренер Подгоричана Дејан Милојевић рекао је да је Морнар најбоља нападачка екипа у лиги, али да је Будућност бољи тим и да ће због тога ући у финале.

"Наравно да тренер Милојевић верује у своју екипу, али и ми верујемо у себе и своје могућности. Надам се да ћемо успети то да покажемо и на терену", каже Гордић, који је упитан шта ће бити кључно у дуелима који предстоје.

Гордић ће сутра играти против свог бившег клуба са којим је 2018. године био шампион АБА лиге и МВП финалне серије.

"Истина, оставио сам траг у том клубу, тај клуб је мени много помогао, али то је професионализам. Тренутно сам играч Морнара и главни циљ ми је да ми побеђујемо", рекао је Гордић.

Поред титуле са екипом Будућности, 32-годишњи кошаркаш шампион регионалне лиге био је и 2013. године са Партизаном, па се поставља питање да ли је време за трећу са трећом екипом.

"Срећан сам што сам опет у могућности да играм и да се борим за највише домете у АБА лиги. Искрено, мало сам се на моменте и разочарао када сам видео да се плеј-оф доводи у питање. Било би ми чудно да не играм плеј-оф после седам-осам година. Срећан сам што сам ту са екипом Морнара и надам се да ћемо имати успеха", рекао је Гпордић.

Цела сезона одиграна је без публике, тако ће бити и у плеј-офу, а Гордић је упитан колико то може да буде олакшавајућа или отежавајућа околност за екипе.

"Искрено, биће ми веома необично да играм плеј-оф без публике. Што се тиче регуларног дела, некако смо се и навикли да се игра без навијача и то је постало нормално. Мени је прва асоцијација на плеј-оф добра атмосфера у свим дворанама и жао ми што то неће бити случај и овог пута. Свима је мање-више исто. На нама је да се прилагодимо и можда је то олакшавајућа околност за екипе које немају предност домаћег терена", каже Гордић.

У првом полуфиналу сутра од 18.30 сати играће Црвена звезда и Игокеа, а кошаркаш БиХ очекује интересантан двобој.

"Звезда је фаворит, али ја не бих отписивао Игокеу. Имају феноменалну сезону иза себе, фантастичан тимски дух, види се да је екипа сложена добро и да веома добро функционишу заједно. Имали су неколико повреда у завршници сезоне, не знам да ли ће то да их поремети, да ли ће сви бити здрави. Мислим да могу да пруже веома добар отпор Звезди, чак и да играју изједначено са њима. Звезда има предност домаћег терена, то је евролигашка екипа. Имају огромно искуство играња у плеј-офу и то је њихова предност", закључио је Гордић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести