ХАОС У АБА ЛИГИ: Председник Будућности Драган Бокан претио шефу судија

И ове сезоне у АБА лиге не може да прође без хаоса изван кошаркашких паркета.
1
Фото: КК Будућност

КК Будућност данима уназад оглашава се саопштењима, у којима је мета Срђан Дожаи, комесар за суђење регионалне лиге, који је тим поводом писао Милији Војиновићу, директору такмичења.

Клуб из Подгорице се пре и током полуфинале серије плеј-офа регионалног такмичења против Партизана (тренутни резултат 1-1) неколико пута оглашавао саопштењима, између прве и друге утакмице направила и компилацију судијских (не)одлука које су, по њиховом мишљењу, биле на штету црногорског тима, а кулминација је уследила у уторак увече у дворани „Морача“.

Како је Спорт Клуб пренео у среду, арбитри Милан Недовић, Сашо Петек и Лука Кардум обавестили су АБА лигу да су после меча у њихову свлачионицу ушли председник Будућности Драган Бокан и председник СЦ Дербија Зоран Којичић.

Спорт Клуб дошао до дописа који је Срђан Дожаи послао спортском директору такмичења Милији Војиновићу.

Некадашњи евролигашки арбитар је Војиновићу пренео детаље Бокановог упада, који  овај портал преноси без измена.

"Поштовани г. Војиновић,

Молим Вас да ме заштитите од неоснованих оптужби предсједника КК Будућност ВОЛИ г. Драгана Бокана које пласира у јавност. Наиме, поред тога што даје неосноване изјаве у медијима именовани је дана 07.05.2024. године након одигране утакмице 1. СФ-198 КК Будућност ВОЛИ – КК Партизан Моцарт Бет, заједно са клупским дјелатником г. Славком Радуловић и предсједником КК СЦ Дербy г. Зораном Којичић нарушавајући Правилнике АБА Лига ј.т.д. недозвољено ушао у судачку свлачионицу те се након уводне честитке на добром суђењу неспортски обратио суцу г. Саши Петек у вези његова суђења те изрекао: “Ти си нас масакрирао и немој ме тјерат да ја скраћујем листу. И пренеси то колегама са прве утакмице и Комесару лиге. Све ћу вас кривично гањат. И промјенит ћу Судијску комисију и Комесара Дожаја, који вам наручује како да судите. Касније током вечери Петек послао ми је неколико wхатсуп порука од којих издвајам:

“Рекао ми је (Бокан), да сам их ја масакрирао и да су их у Београду масакрирали и да зовем тебе (Комесара), који нам свима кажеш, како да судимо и за кога да судимо”.

Судија исте утакмице у Подгорици, Лука Кардум назвао ме је након уласка у Хрватску и у телефонском разговору рекао да је Бокан у свлачионици изјавио:

"Ја ћу водити Лигу следеће три године и све ћу променити и очистити. Имам слике како Комесар у Београду обрађује судије и говори им како ће судити…Дана 19.06. све ћу их променити".

"Ја, Срђан Дожаи под пуном моралном и казненом одговорношћу изјављујем да никада у својем послу Комесара за делегирање судија АБА Лига ј.т.д. НИСАМ нити једној службеној особи (судија, делегат, инструктор суђења) било што рекао у вези обављања њихова посла нити пре, нити после утакмице те Вас најљубазније молим да испитате његове наводе које је изрекао у судачкој свлачионици након одигране утакмице.

"Такође, понављам оно што сам рекао од првог дана долазећи на ову часну дужност Комесара за делегирање судија да свима дозвољавам да ме се прати, снима и слично 24 сата 365 дана у години те стога молим Драган Бокан да објави све те податке (фотографије) што има о мени што нити ја не знам! Прихваћам да се подвргнем било којој врсти испитивања од надлежних органа како бих заштитио свој особни углед - написао је између осталог Дожаи и подсетио на још један пример огромног притиска:

"Напомињем да је Драган Бокан нападе на мене започео након делегирања судија утакмице регуларне сезоне 1. 25-175 КК Будућност ВОЛИ - КК Партизан Моззарт Бет назвавши ме телефонски и рекавши:

"Разочарао си ме својим делегирањем судија. То су највећи евролигашки лопови. То сви знају".

За ту утакмицу делегирао сам у том тренутку понајбоље европске судије Болтаузер, Хордов и Недовић који су утакмицу одсудили врхунски по оценама инструктора суђења, Судијске комисије, Спортског директора, мене као Комесара, Костаса Ригаса некадашњег најбољег судије аматерске кошарке и бившег Директора судија Евролиге, а данашњег водитеља пројекта младих судија Евролиге, као и великог броја кошаркашких великана који су гледали утакмицу" закључио је Дожаи.

Мајсторица полуфинала између Партизана и Будућности игра се у петак од 19 сати у Београдској арени.

(B92)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести