И усред лета терени у Дворској башти препуни младих кошаркаша

Јул је период године када се одмарају готово сви кошаркаши, уколико немају репрезентативних обавеза, али тако није и у Сремским Карловцима.
karlovci 3
Фото: Приватна архива

Тамошњи амбициозни кошаркашки радници, окупљени у КК Тим систем - Стражилово, анимирали су 110 деце која свакодневно, у току преподневних сати, тренирају у Дворској башти. Циљ је да се кошарка врати међу млађане Карловчане и омасови, а први кораци су већ видљиви: преподне терени су препуни деце, а поподне их „окупирају“ старији баскеташи. Све је почело пре четири године...

- Имамо школицу кошарке, мини – баскет, пионире, кадете, сениоре и ветеране – каже Ненад Срдић, тренер и координатор свих клупских селекција. – У Дворској башти имамо ФИБА терен чије коришћење нам је омогућила сремскокарловачка локална самоуправа. Тај терен испуњава услове за играње летње лиге, у којој се такмиче сениори. 


Охридски камп

Помаци у озбиљности функционисања клуба и здраве кошаркашке приче видљиви су и у чињеници да ће овога лета деца из КК Тим систем – Стражилово бити гости на кошаркашком кампу у Охриду. У њему ће, поред домаћина из Северне Македоније, бити и деца из Шпаније.

Лане, у кампу је било 30-оро деце из Карловаца, а ове године ће их бити преко 60. КК Тим систем - Стражилово је из свог буyета обезбедио учешће у кампу за четворо деце из социјално угрожених породица.


Сремски Карловци нису имали кошаркашки клуб дуже од деценије, тачније од када је престао да ради некадашњи  КК Стражилово. Услови за озбиљније бављење „краљицом игара“ у чувеној сремској вароши и даље су тешки, с обзиром да у овом месту не постоји сала која испуњава услове за играње сениорске кошарке. Ипак, ентузијазам кошаркаша каловачких у извесној мери савладава и ту тешкоћу.

- Све утакмице играмо у гостима, јер немамо услове да организујемо домаћинство у Сремским Карловцима. У таквим околностима, сам опстанак и масовност чланова у клубу сматрамо великим успехом. Ипак, не задовољавамо се само том чињеницом. Жеља нам је да се у нашем месту створе бољи услови за кошарку, да имамо све млађе категорије у клубу, па да и наш сениорски тим направи искорак, а талентовани момци и девојке заиграју у свом месту, а не да далеко од Карловаца граде кошаркашку каријеру  – додао је Ненад Срдић. 

У томе ће им помоћи тренери из Сремских Карловаца, школовани и са лиценцом, Немања и Ненад Срдић, Зоран Грачан и Никола Башић. Добар глас већ је отпутовао до оближњег Новог Сада, па је Ненад Срдић и координатор свих млађих категорија Женског кошаркашког клуба 021.      

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести