Јањић: Искористио сам слободу у игри

Иза кошаркаша Војводине је успешна сезона, јер су као најмлађи тим у лиги, у коју су ушли након две деценије, не само изборили опстанак у КЛС, већ се пласирали у Суперлигу.
Dejan Janjić u duelu sa košarkašima Partizana Foto: Dnevnik.rs
Фото: Дејан Јањић у дуелу са кошаркашима Партизана Фото: Дневник.рс

Рачуни у црвено – белом табору су сведени, а јасно је да је прва перјаница екипе био Дејан Јањић, најбољи стрелац тима и први кошгетер регуларног дела Кошаркашке лиге Србије. И у јачој конкуренцији, када се Воша сударила са Партизаном, ФМП-ом,  Вршцем , Динамиком и Металцем, Јањић није много посустао, те му је суперлигашки просек био 17,5 поена по утакмици, те сигурно спада међу најзаслужније за високе домете новосадских црвено – белих.  

"Задовољан сам сезоном, како партијама целе екипе, тако и својим",каже Јањић. "Што се мог учинка тиче, сигуран сам да сам искористио велику слободу коју сам добио у игри. Иамо сам одрешене руке да шутнем када проценим да је добра ситуација за то, чак и да прекинем нападачку акцију тима ако видим да сам у доброј позицији за поентирање. Нисам био у страху од грешке или промашаја, иамо сам пуно поверње стручног штаба и мислим да сам то вратио на прави начин."

Крило црвено – белих (23 године, 200 цм) сматра да је минула година огромно искуство  за нову такмичарску сезону.

"Иако су нам неки предсказивали да ћемо се у првој лиги задржати само једну годину, на крају смо стигли до Суперлиге у којој се нисмо обрукали. Тако је било и против АБА – лигаша, који су много квалитетнији од нас, али смо у неким деловима утакмице успевали да им парирамо. Ово је велико искуство за цео тим, као и за мене лично с обзиром да ми је ово први пут у каријери да сам играо Суперлигу. То ће нам свима много значити за даље, млади играчи су имали прилику да се развијају и кроз утакмице са квалитетнијим противницима играчки напредују. То је велика корист од Суперлиге ", сматра Јањић.  Иако је сезона за црвено – беле завршена, рад је настављен. Кошаркаши тренирају једном дневно, што се махом своди на индивидуалан рад.

"Желим да унапредим све сегменте игре, поготово физичку спрему. Уговор са Војводином сам прошлог лета потписао не једну плус једну годину, али тренутно је рано причати о плановима за наредну сезону. Почетком августа, када почну летње припреме, знаћу више",казао Јањић.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести