Јанковић: Куп долази у правом тренутку за нас

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана Никола Јанковић рекао је да тим спремно дочекује завршницу Купа Радивоја Кораћа у Нишу.
Jankovich_KKPartizan
Фото: Танјуг (Видео)

Црно-бели сутра од 19.30 у четврфиналу играју против чачанског Борца и почињу одбрану трофеја освојеног прошле године.

"Куп долази у правом тренутку за нас, имамо добар моментум. Имали смо пар дана одмора, а у овом ритму дани одмора значе много за нас. Имали смо добру припрему. Мислим да идемо спремни, пробаћемо да обранимо оно што смо смо урадили прошле године. Ради се о јако квалитетном тиму, који је један од лидера АБА 2. Имају јако добар тим. Фокусиани смо на себе и нашу игру, па корак по корак", рекао је Јанковић новинарима пред пут у Нишу.

Јанковић је истакао да је фокус на први меч, јер је Куп специфично такмичење.

"Искрено, не размислсљамо о полуфиналу и финалу. Куп је јако специфичан, једна утакмица може да одлуцуци све, једна четвртина... Опуштени смо, идемо корак по корак и то је једини прави начин да се дође до финала", рекао је Јанковић и објаснио колико је прошлогодишња титутла утицала на екипу.

"Куп долази како пресек стања. Прошла година је за све нас била јако чудна. Променио се тренер на полусезони, ја сам дошао два месеца пред Куп, Огњен Јарамаз дошао пар дана пре... Сада је другачије. Имамо стабилну екипу, стабилну сезону и добро нам дође као пресек стања и пресек полусезоне, да видимо где смо и да ли шта треба да се мења".

Центар из Врања, који је данас прославио 26. рођендан, каже да се екипа у Нишу увек лепо проведе и да се осећа као код куће.

"Имам прелепе успомене са Купа, већ два пута сам га освајао. Прошле године са Партизаном. Увек је то дан или два после мог рођендана. Има још већи значај за мене. Долазим ми породица, ја сам са југа и мени то веома значи", закључио је Јанковић.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести