Почиње Куп Радивоја Кораћа: Партизан брани Трофеј

Кошаркашки Куп Радивоја Кораћа почиње 13. фебруара и играће се до 16. фебруара у нишкој дворани Чаир седми пут заредом.
kup radivoja koraca
Фото: Youtube Printscreen

За пехар ће се борити четири клуба из АБА лиге, као и тимови из Кошаркашке лиге Србије, а трогеј брани Партизан.

Турнир од 17 часова отварају Црвена звезда и београдски Раднички, а од 19.30 састају се Мега и Слобода. Победници из ова два дуела играће полуфинале у суботу у 17 часова. Прошлогодишњи освајач трофеја Партизан ће се на терену наћи у петак против чачанског Борца, а уколико прођу даље играће са бољим из меча ФМП – Динамик. Финале је на програму у недељу у 21 сат.

Тренер црвено-белих Драган Шакота одредио је 13 играча који ће се борити за трофеј, а то су: Кевин Пантер, Лоренцо Браун, Дејан Давидовац, Бранко Лазић, Били Берон, Огњен Добрић, Џејмс Гист, Марко Јагодић-Куриџа, Чарлс Џенкинс, Бориша Симанић, Никола Јовановић, Мајкл Оџо и Владимир Штимац. 

Филип Човић и Огњен Кузмић до краја сезоне играће за ФМП из Железника. 

Према правилима КСС, клубови у домаћим такмичењима могу да користе максимално четири страна играча. Џенкинс већ има српски пасош, а клуб са Малог Калемегдана је то обезбедио и Кевину Пантеру.

С друге стране тренер црно-белих Андреа Тринкијери рачуна на следеће играче за одбрану трофеја: Кори Волден, Раде Загорац, Маркус Пејџ, Џејмс Мекаду, Огњен Јарамаз, Новица Величковић, Стефан Бирчевић, Никола Јанковић, Рашон Томас, Урош Трифуновић, Вилијам Мозли, Лазар Стефановић, Лука Тарлаћ и Никола Радовановић. Пејџ исто као и Џенкинс већ има српски пасош, па се неће водити као странац.

Партизан је Куп Радивоја Кораћа освајао седам пута, док Црвена звезда има један трофеј мање. Три пута је победник био ФМП, а једном Мега. Ови тимови ће од 13. до 16. фебруара у Нишу имати прилику да се још једном упишу у листу освајача Купа.

С. Ру.

Четвртак

Ц. звезда – Раднички  (17)

Мега – Слобода (19.30)

Петак

ФМП – Динамик (17)

Партизан – Борац       (19.30)

Субота

Полуфинале 1    (17)

Полуфинале 2    (21)

Недеља

Финале      (21)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести