Јанковић: Против Звезде морамо десет пута јаче

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана Стефан Јанковић, после победе против ФМП-а и пласмана у финале Суперлиге, рекао је да његов тим сада очекује тежак посао против Црвене звезде.
partizan, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

"Битна утакмица за нас. Добили су нас у прошлој, знали смо да морамо максимално да уђемо. Почели смо полако, али смо ушли у ритам. Играмо финале са Звездом, биће тешко. Морамо исто овако и још десет пута јаче да играмо. Ми, као и они, чекамо финале. Да кажемо, сви су знали ко ће га играти. Играли смо колико пута ове године. Неће бити ту неких изненађења и тактике. То ће да се игра мушки", рекао је Јанковић новинарима после меча.

Јанковић је против ФМП-а пружио најбољу партију. Убацио је 21 поен без промашаја и заблежиио 13 скокова.

"Нисам то знао, знао сам само за тројке, да сам коначно убацио то што сам хтео. Добра је утакмица била. Важније ми је било што сам на скоку био добар. Шут је такав, ја ћу доћи на тренинг као да сам омашио све живо. То је спортски живот. Не очекујем сваку утакмицу да ми овако улази шут, али могу на свакој да допринесем енергијом", рекао је Јанковић и прокоментарисао финале.

"То је финале, то су Партизан и Звезда. То је ривалство, биће тврдо. Ми ћемо се спремити, као и они што се спремају. Уђе се мушки у утакмицу и игра се енергијом", рекао је Јанковић и осврнуо се на то ко има веће шансе.

"Сада се не гледа ко је фаворит. То је финале домаће лиге, игра се мушки. Нормално, биће тактике, али игра се на енергију и скок и на то ко "удари“ први. Питање је ко ће завршити сезону на леп начин. Звезда је прејака и преозбиљна екипа. Постоји разлог зашто су освојили АБА лигу и начин на који су освојили. Нема ни много времена за спремање, закључио је Јанковић.

Финална серија плеј-офа Суперлиге почиње у понедељак у 18 сати, када ће Црвена звезда дочекати Партизан.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести