Тринкијери: Били смо тим, Звезда фаворит у финалу

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери после пласмана у финале Суперлиге, рекао је да је победа против ФМП-а била резултат тимске игре и оценио да је у финалу Црвена звезда.
trinkijeri, euroleague
Фото: Andrea Trinkijeri, foto: Eurolegue

"Све је било тимски. Мало сам променио ротацију, само да играмо свежи, да пегламо у одбрани. Били смо тим у одбрани у нападу, лопта је ишла. Погађали смо, некада грешили. Одговорили смо на лошу, неквалитетну утакмицу и стигли до финала", рекао је Тринкијери на конференцији за медије.
Тренер црно-белих истакао је да су у овом тријуфму сви учествовали.

"Сви су се жртвовали за тим. Ми смо комплетно другачији састав него крајем АБА лиге. Неке одлуке нису биле лаке, али желео сам да видим на чему стојимо са играчима за будућност. И после изузетно лоше, неквалитетне утакмице, без довољно страсти и енергије, одговорили смо као тим", рекао је Тринкијери и осврнуо се на финале у којем ће играти против Црвене звезде.

"Звезда је апсолутни фаворит. Имам јако специфична очекивања за ову серију, која вам нећу рећи, али рећи ћу мојим играчима", закључио је Тринкијери.
Тренер ФМП-а Владимир Јовановић честитао је Партизану на уласку у финале и додао да је поносан на свој тим.
"Били су дефинитивно бољи у серији. Заиста сам поносан на своје момке како су изгледали целе сезоне. За неке проблеме знате, за многе и не знате, али они су успели да буду професионалци до самог краја. Одлично су се опходили према својим обавезама, према клубу. За нас је награда било полуфинале", рекао је Јовановић и додао да је трећа утакмица за њих била превелики залогај.

"Нисмо успели да се за два дана опоравимо од прошле утакмице. Ускоковић је играо повређен, још неколико играча је имало повреде. Заиста им честитам на сезони. Борили смо се до краја, били смо поштени, надам да ћемо и у следећој сезони пружате добре игре", закључио је Јовановић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести