Јелена Брукс: Желимо кући

ШОПРОН: Капитенка женске кошаркашке репрезентације Србије Јелена Брукс са својим супругом и сином жели да се врати у Србију, али како каже, то није могуће јер су њих двојица амерички држављани.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Крагујевчанка, рођена Миловановић, удата је за бившег америчког кошаркаша Дејвида Брукса с којим има сина Матеа и сви заједно због пандемије корона вируса налазе се у Мађарксој, где капитенка српског тима игра за екипу Шопрона.

"Моја породица и ја желимо да се вратимо кући! Као што и знате, мој супруг и мој син су амерички држављани и није им дозвољено да уђу у Србију! Не могу да схватим и нико не може да ме убеди да је то нормално правило! Они су моја породица, нису ни пријатељи ни другари које желим да ''увучем'' у Србију!", написала је Јелена Брукс на свом Фејсбук профилу.

Крилни центар Шопрона наводи да су од 16. марта у Мађарској у карантину и да не излазе нигде.

"Ова држава је у бољој здравственој ситуацији што се тиче броја заражених, још један разлог зашто сматрам да не постоји велики проблем да се члановима моје породице одобри улазак у државу! Са добром намером смо остали овде док се ситуација у Србији не смири, али прошло је већ скоро два месеца и као што се пише, ситуација се мало по мало смирује, зато се надам да овај мој статус дође где треба!", наводи играчица која је са Србијом освојила европску титулу 2015. године, олимпијску бронзу у Рио де Жанејру и треће место на ЕП прошле године.

"Стварно желимо да се вратимо кући и замолила бих да се мом супругу и сину одобри улазак у Србију. Ако треба да се прегледамо, преконтролишемо, да будемо у карантину, шта год - само да се вратимо кући. Унапред захвална", написала је Јелена Брукс.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести