Јокић: Јесте моје признање, али не бих могао без саиграча

ДЕНВЕР: Кошаркаш Денвера Никола Јокић рекао је да признање за најкориснијег играча НБА лига индивидулана награда, али да је не би освојио без својих саиграча.
nba jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/David J. Phillip)

Јокић је званично проглашен за МВП-ја сезоне у најјачој кошаркашкој лиги на свету, пошто је у гласању освојио прво место испред Џоела Ембида и Стефона Карија.

Ово јесте индивудуално признање, јесте мој трофеј, али не бих могао без вас. Ви сте велики део овога. Хвала свима, рекао је Јокић саиграчима након што му је комесар НБА Лиге Адам Силвер званично саопштио да је МВП.

Јокић је тек трећи европски играч који је добио ову наградом, а пре њега у томе су успели још само Дирк Новицки и Јанис Адетокунбо.

Као 41. пик са драфта, Јокић је уједно и најниже рангирани пик на драфту који је успео да се домогне МВП признања.


Шекил О'Нил: Због тебе су центри поново битни

Легендарни центар Шекил О''Нил честитао је кошаркашу Денвера Николи Јокићу на освајању МВП признања.

Срспки центар проглашен је за најкориснијег играча у НБА лиге и тек је трећи европски кошаркаш који је добио ову награду.

Честитике Никола, због тебе су центри поново битни, рекао је О'Нил на ТНТ телевизији.

Јокић је такође постао први центар који је проглашен МВП-ијем још од 2000. године када је то признање припало управо О'Нилу.


Српски центар је на 72 утакмице, на колико је наступао ове сезоне, просечно имао 26,4 поена, 10,8 скокова и 8,3 асистенције.

Уједно је после Кобија Брајанта 2008. године и први МВП играч који је одиграо све утакмице.

Јокић је најбољи по дабл-дабл учинку (имао их је 60), а други је по трипл-дабловима ове сезоне (16) и завршио је регуларни део сезоне као трећи, са 2.488 минута проведених на терену.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести