Јокић као Шекил О'Нил

Центар Денвер Нагетса Никола Јокић забележио је у последњем мечу регуларног дела сезоне НБА лиге статистику која се није догодила још од ере Шекила О'Нила.
nikola jokic, epa john g mabanglo
Фото: Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Српски репрезентативац је у победи његовог тима над Оклахомом (111:105) за 40 минута игре имао учинак од 29 поена, 16 скокова, осам асистенција, пет блокада и једну украдену лопту.

То је био први пут да је неко на једном мечу забележио статистику као и легендарни центар Орландо Меџика, Лос Анђелес Лејкерса, Мајами Хита, Кливленд Кавалирса.

Иако Нагетси нису успели да освоје осму позицију која би их одвела у плеј-оф и мегдан са Голден Стејт Вориорсима, "Бличер репорт" види Јокића као главни разлог што је Денвер уопште био у позицији да се ове сезоне бори за доигравање.

Од уласка у стартну петорку "грумења" у децембру, његове бројке су константно расле, а Јокићева могућност да поентира и додаје лопту га је "лансирала" на трећу позицију међу центрима већ у другој НБА сезони.

Бивши играч Мега Лекса је сјајну сезону завршио са просеком од 16,7 поена, 9,8 скокова, 4,9 асисенција, уз проценат шута из игре од 57,8.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести