ЈОКИЋ НАСТАВИО ДА РАСТУРА Нови ТРИПЛ-ДАБЛ за четврту победу Нагетса!

Денвер Нагетси забележили су и четврту победу у новој НБА сезони, пошто су само дан након Оклахоме поразили и Јуту Џез резултатом 110:102.
1
Фото: Youtube Printscreen

Никола Јокић је успео да избори нови трипл-дабл учинак пошто је уписао 27 поена (12/16 ФГ), 11 асистенција и 10 скокова уз највећи +/- учинак у целом тиму од +13.

Једину предност током утакмице одигране у "Бол Арени" гости су имали на самом почетку после погођеног слободно бацања Вокера Кеслера и двојке Тејлена Ортон-Такера (3:2).

Српски ас је у уводним минутима, и генерално током прве четвртине више био оријентисан на проигравање својих саиграча, па је тако био креатор тог почетног таласа кошева свог тима.

Већ је уписао четири асистенције када је погодио свој први шут за два, а одмах након првог уследио је и други за вођство 20:14. Његово поентерско укључивање дефинитивно је покренуло тим који је убрзо имао и три поседа вишка, а степ-бек тројком Џамала Мареја на крају прве деонице и предност од 31:21.

И поред малог проблема са личним грешкама у првом кварталу, Јокић није превише времена провео на клупи, а све то није битно ни утицало на разлику све до полувремена.

Арон Гордон је био врло добар у поентерском смислу, док је Мареј углавном делио додавања, па су управо три и иначе најважнија појединца искреирали вођство од 58:45, крунисано првом тројком Џокера на 33 секунди пре краја полувремена.

Скорерски је Никола одлично отворио и наставак окршаја, а у тим тренуцима пробудио се и Лаури Марканен на другој страни. Управо ће Финац касније бити један од покретача Јуте, али у трећих дванаест минута тим није успео ништа осим да се у моментима врати на једноцифрен минус.

На осам минута до краја меча Јокић је асистенцијом за Гордоново закуцавање дошао до дабл-дабл учинка (91:82) да би на 4:24 пре краја после поготка Кристијана Брауна за 100:88 сви помислили да је у "Бол Арени" вероватно све решено.

Тако нису мислили Кеслер, Ортон-Такер и Марканен који је у моменту чак спустио и на минус пет, али је Денвер ипак са линије пенала обезбедио тријумф, а Никола је у последњим секундама ухватио лопту за трипл-дабл.

Нагетси су меч окончали са процентом шута из игре од 56, као и 43 скока и 32 асистенције.

Арон Гордон је поред српског кошаркаша био ефикасан са 21 поеном (10/12 ФГ) и 7 скокова, док је 18 уз 14 асистенција уписао Џамал Мареј. Запажену ролу имао је и Кристијан Браун убацивши 9 поена уз 8 скокова.

У пораженој екипи Лаури Марканен је дао 27 поена и ухватио 14 лопти, а поделио је и 5 додавања за кош, Вокер Кеслер је додао 22 уз 13 скокова. Ортон-Такер и Џон Колинс су убацили 16 односно 15.

Денвер Нагетси су после овог сусрета на учинку од 4-0 и једини су тим у лиги са таквим скором, а Џезери имају тек једно славље уз три пораза.

Кошаркаши Атланте савладали су на свом терену Минесоту резултатом 127:113. У победничком тиму истакао се Дежонте Мареј са 41 поеном, док је капитен српске кошаркашке репрезентације Богдан Богдановић за 20 минута на терену забележио осам поена, четири асистенције и један скок.

У редовима Минесоте најефикаснији је био Ентони Едвардс са 31 поеном. Кошаркаши Оклахоме надиграли су на свом терену Детроит 124:112.

У победничком тиму бриљирао је Шеј Гилџес-Александер са 32 поена, девет скокова и четири асистенције. Српски кошаркаш Андреј Покушевски провео је на терену нешто мање од два минута, али није успео да се упише у стрелце, док Василије Мицић није улазио у игру. Код гостију, најбољи је био Џејден Ајви са 20 поена.

Кошаркаши Милвокија победили су на свом терену Мајами 122:114. Код домаћих, најбољи је био Јанис Адетокумбо са 33 поена, а Демијан Лилард је додао 25. У пораженом тиму најбољи је био Тајлер Хиро са 35 поена, док је српски репрезентативац Никола Јовић провео на терену нешто мање од осам минута, а за то време имао је учинак од пет поена и четири скока.

У осталим ноћашњим утакмицама НБА лиге постигнути су следећи резултати: Портланд - Торонто 99:91, Бруклин - Шарлот 133:121, Чикаго - Индијана 112:105, Бостон - Вашингтон 126:107, Далас - Мемфис 125:110, Голден Стејт - Њу Орлеанс 130:102 и Орландо - ЛА Лејкерс 103:106.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести