Јокић остаје у Денверу, за пет година 146,5 милиона долара?

ДЕНВЕР: НБА тим Денвер Нагетс учиниће Николу Јокића ограниченим слободним агентом и планира да са 23-годишњим српском кошаркашем постигне договор о петогодишњем максималном уговору вредном 146,5 милиона долара, јавља "Јаху спортс" позивајући се на изворе у НБА.
Nikola Jokic/Fonet
Фото: FoNet

Тиме ће Нагетси одбити тимску опцију за Јокића за наредну сезону, којим би српском кошаркашу у четвртој години уговора исплатио 2,9 милиона долара, али би Јокић тиме стекао и право да 2019. постане неограничени слободни агент.

Наводи се да су Нагетси били суочени са 29. јуном као роком за доношење одлуке, а у више наврата управа клуба је истицала да планира да дугорочно задржи Јокића.

"Никола ће бити овде дуго, дуго времена. Мислим да ћемо, шта год да урадимо, обезбедити да он остане ту што је дуже могуће", казао је током прошлонедељног НБА драфта председник кошаркашких операција Нагетса Тим Конели.

Подсећа се да је НБА франшиза из Денвера Јокића 2014. године изабрала као 41. пика на драфту. 

Он је прошле сезоне у 75 одиграних мечева просечно постизао 18,5 поена, 10,7 скокова и 6,1 асистенцију, уз 39,6 одсто успешности шута за три поена.

Амерички ЕСПН нема информација о понуди Нагетса Јокићу, а из Денвера за сада званично имају само вест да се његов 31-годишњи саиграч Вилсон Чендлер одлучио да не постане слободни агент и прихватиће плату од 12,8 милиона долара у наредној сезони.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести