Јована Адамовић: Уз разиграну ћерку за кондицију не бринем

Кошаркашице 021 одиграле су сјајно регуларни део сезоне у Првој женској лиги Србије.
д
Фото: Приватна архива

Завршиле су као друге на табели иза Краљева, уз скор од 14 победа и четири пораза. Ово је четврта сезона заредом како је тим из Новог Сада у врху лиге, а једна од најзаслужнијих за то је крилни центар и капитен тима Јована Адамовић. Рођена Новосађанка ове сезоне игра у врхунској форми, примера ради, на утакмици против екипе Радивој Кораћ убацила је чак 45 поена, уз 10 скокова за индекс корисности  70. Поређења ради, рекорд оствареног индекса у Евролиги је 63, који је уписао Танока Бирд 2004. године за Жалгирис. Новосадски 021 ће као другопласирана екипа у доигравању играти са Партизаном. У ишчекивању плеј-офа, Јована Адамовић говорила је о успешној сезони, клупској каријери, дресу репрезентације и индивидуалним успесима.

Како коментаришете досадашњи ток сезоне?

- Сезона  је до сада доста успешна, остварен је циљ, међу четири смо најбоље екипе у лиги.Као и остали спортисти више не играмо, него чекамо шта ће се догађати и када ће се такмичења настваити.

Играли сте за репрезентацију, какве успомене носите из тог периода?

- Играње за репрезентацију је највећа  части велика одговорност. Сан сваког професионалног спортисте је да брани боје своје земље и дође до медаље. Неописив је осећај играти на Европском и Светском првенству за национални тим, тако да из тог периода носим најлепше успомене.

Значајан део каријере сте провели у иностранству?

- Седам година сам играла у иностранству и из тог периода, такође, носим лепе успомене. У државама у којима сам играла више се улагало у женску кошарку у односу на нас. Улаже се и код нас, али не онолико колико је потребно да се достигне тај ниво и да  играчице не одлазе прерано у исностранство.

Против Радивој Кораћа сте имали индекс 70, што је фантастично.

- И данас ми то делује невероватно. Док  сам играла ту утакмицу само сам размишљала о томе да је решимо у своју корист.Када су ми  рекли за индекс успешности нисам могла да верујем.Поносна сам на тај успех.

Шта бисте издвојили у досадашњој каријери ?

- Не могу да издвојим неки посебан тренутак, има толико лепих и сваки је специфичан. Свака сезона и свака утакмица је посебна за себе. Кад сам се вратила у Србију све се променило. У периоду између иностранства и домаћег првенства, ја сам постала мајка једне девојчице и  то бих  ставила као свој највећи успех.

Како проводите време док је због вируса пауза у такмичењу?

- Ситуација је озбиљна, о чему сведочи и ванредно стање у земљи. Моја породица и ја смо у кући, у дворишту. Не идемо напоље без преке потребе, једино у набавку, или када је посао у питању.

Да ли сте нашли начин да одржавате физичку спрему током паузе?

- Ћерка ми има  четири године и  више је него активна, тако да ћу на физичком нивоу бити тотално спремна. Ако се лига настави  за кондицију не бринем – поручила је Јована.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести