КК Будућност из Новог Сада базиран на рад с децом

Због тешкоћа у финансирању такмичења, Кошаркашки клуб Будућност из Новог Сада током минуле сезоне није имао сениорску екипу.
Д. Кнежић/Пионири Будућности на тренингу
Фото: Д. Кнежић/Пионири Будућности на тренингу

Ипак, зато полако, али сигурно стасавају деца из млађих категорија овог спортског колектива. На мла­ђима свет остаје, па је тако амбиција Будућности, и то сасвим реална, да у наредној сезони све њиене узрасне категорије играју лиге под окриљем Кошаркашког савеза Војводине, а момци ће пробати да се домогну Јуниорске лиге Србије. Због тога је на помолу сарадња са клубом “I came to play”, па ће се омладинци пријавити за такмичење под окриљем КСС под именом КК Будућност – I came to play.

- Због пандемије коронавируса и паузе која је због ње настала, тренираћемо у јуну, јулу и августу – рекао је Славко Тодоровић, тренер пионорске селекције Будућности. – У плану нам је одлазак на припреме у Орашац, 11. августа. Одлучено је да то буде ближа дестинација, како се не би превише путовало и тако прекидао тренажни процес.

Тренутно, деца тренирају на Ђачком игралишту, а клуб користи сале у Гимназији “Исидора Секулић” и у Медицинској школи.

Упис је омогућен за све узрасне категорије до краја овог месеца. С јуниорима ради Игор Ресман, с дечацима рођеним 2003. и 2004. године Ненад Томашевић, с децом од осам, девет и 10 година (мини – баскет) Зоран Јанковић, а Будућност има и девојчице које тренира наша ексрепрезентативка Наташа Иванчевић.

У стручном штабу је атлетски тренер Душан Миличић, како би млади играчи под стручним надзором развијали моторичке функције.

Милош Конаков је  тренерски изданак овог клуба и, уз Ненада Томашевића и Горана Побрића,  један од његових оснивача, а с КК Фалко је двоструки узастопни првак Мађарске. Све ово упућује на закључак да у Будућности постоје озбиљан концепт и квалитетан рад. Из овог клуба готово сваке године на школовање и кошаркашко усавршавање у САД оде двоје или троје деце.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести