КК Будућност: Поново ћемо чекати шансу из другог плана

ПОДГОРИЦА: Кошаркашки клуб Будућност саопштио је да циљеви клуба остају исти у наредној сезони и да ће своју шансу чекати из другог плана.
zvezda buducnost, aba
Фото: ABA/Crvena zvezda mts

Како се наводи, Управни одбор клуба изразио је жаљење што се ниједно такмичење није завршило.

"Закључак је да су амбиције клуба за наредну непромењене. Будућност ће се трудити да у наредној сезони, по квалитету буде међу првих пет тимова и да из другог плана чека своју шансу, као што је то била стратегија и претходне сезоне", стоји у саопштењу објављеном на сајту клуба.

КК Будућност истиче да ће у наредној сезони дати приоритет домаћим играчима, као и да за први тим имају 10 играча међу којима су Џастин Кобс, Никола Ивановић, Петар Поповић, Федор Жугић, Суад Шеховић, Игор Дробњак, Милић Старовлах, Алекса Илић, Данило и Зоран Николиц.

"Највећи акценат је на младим селекцијама, развојном тиму и младим селекцијама Студентског центра, као и популарисању и развоју кошарке у Црној Гори. План Будућности да је да кроз учешће развојног тима у АБА лиги и кроз такмичарску сезону обезбеди гро црногорских квалитетних играча", истиче се и додаје да је циљ да се у наредних 15 дана обави разговор са стручним штабом у вези са плановима и стратегијом.

"Потребно је да се нађе најбоље решење када је у питању стручни штаб првог тима Будућност и развојног тима Студентски центар, како би се у наредне три године реализовао план развојног центра у склопу Будуцност са посебним фокусом на нове нараштаје и развој талентованих младих играча", закључује се у саопштењу КК Будућност.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести