КК Војводина почиње припреме с великим променама у тиму: Осам новајлија под кошем

ошаркаши Војводине ће у понедељак, 1. августа, под вођством новог тренера Милоша Исакова Ковачевића, почети припреме за наредну сезону.
1
Фото: Р.Хаџић

К У њој, због ограниченог buyeta и жеље новог руководства да се врате дугови, великих амбиција једноставно – нема. Ипак, како у црвено–белом табору ништа не желе да препусте случају, позната су имена осморице новајлија, с којима су уговори већ потписани. То су: Марко Љубичић, Коча Јововић, Немања Живковић, Стефан Шајин, Андрија Ристановић, Љубомир Чампара, Никола Пешаковић и Стефан Митровић.

Искусни плејмејкер Марко Љубичић (35 година, 194 цм) повратник је у новосадски табор. За Војводину је наступао од децембра прошле, до фебруара ове године, после чега је имао краћу епизоду у земунској Младости. Рођени Новосађанин има озбиљну кошаркашку биографију, јер је наступао, између осталих, и за Цибону, Игокеу и ФМП. Добар је асистент, солидан у одбрани и његово искуство ће сигурно добро доћи екипи. 

У Нови Сад се вратио је још један плејмејкер, Коча Јововић, коме ће ово бити трећи мандат у клубу. Има 29 година, висок је 188 цм, а основне  карактеристике су му добра одбрана и велика борбеност. Минулу сезону провео је у Бугарској. 


Шајин и Чампара за јачи скок

Новосађанин Стефан Шајин игра на позицији крилног центра, има 29 година, висок је 205 центиметара. У сезони 2015/16 играо је за Војводину Србијагас (у међувремену тај клуб је угашен), а наступао је и за суботички Спартак, земунску Младост и Динамик. У редовима тима из Српске Атине сматрају да поседује квалитет који је клубу потребан. Још један рођени Новосађанин је први пут у Воши, а реч је о Љубомиру Чампари. Он ће 29. августа да напуни 29 година, висок је 203 цм и  врло је захвалан на центарској позицији, уз добру покретљивост коју стручни штаб потенцира. 


Листу повратника закључује бек-шутер Немања Живковић (23 године, 196 цм). Био је члан Војводине у сезони 2019/20 као позајмљен играч Игокее. Солидан је шутер изван линије 6,75 метара.

Андрија Ристановић има 24 године, студирао је у САД и играо кошарку на koleyu. У минулој сезони имао је епизоду у Младости из Земуна, али без значајније минутаже. Уз добре физикалије (висок је 211 цм) игра на позицији крила, по потреби и крилног центра, те му је наредна сезона у црвено – белом дресу прилика да докаже таленат и могућности.  

Као велико појачање води се бек Никола Пешаковић (31 година, 193 цм), који  је својевремено био члан Партизана, али су га повреде омеле да покаже пун потенцијал. Овај рођени Чачанин наступао је и у Борцу, Игокеи, те у неколико иностраних клубова.

Листу појачања (за сада) закључује још један Чачанин, бек-шутер Стефан Митровић (28 година,189 цм). С обзиром да спаде у ред оних који су “опрали руке у Морави”, важи за доброг поентера, али и упорног и квалитетног дефанзивца. 

И ове сезоне чланови тима из Новог Сада биће плејмејкер Лука Недељков, бек Урош Бањац и центар Филип Станојевић. Клуб о наставку сарадње и даље преговара с поузданим центром Николом Гаћешом, док крилни центар Душан Беслаћ има још годину уговора, али је у његовом случају одлазак реалнија опција. Играчи који су напустили црвено–беле на крају сезоне су: Крсто Бјелица, Алекса Зарић, Драган Марић (сва тројица прешла у Херцеговац из Гајдобре), Николас Нил, Петар Ракићевић, Срђан Кочић, Балша Миротић и Василије Вучетић, а у матичну Црвену звезду с позајмице се вратио Немања Поповић. 

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести