KK Војводинa: Прикључили се Стојачић и Јовишић

Припреме кошаркаша Војводине, који ће у наступајућој сезони после једне деценије заиграти у Кошаркашкој лиги Србије, претходних дана имају нову димензију, с обзиром да су се раду првог тима прикључили и двојица искусних играча, Стефан Стојачић и Небојша Јовишић.
 Stojacic Stefan/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Од поменутог двојца се очекује да искуством и квалитетом подигну игру црвено – белих на виши ниво.  

- Задовољан сам како екипа ради и тренира, а све то још боље изгледа од кад су нам се прикључили Стефан и Небојша. Имамо много младих играча који имају прилику да уз њих напредују. Додуше, повремено је видљив умор, самим тим и блага нервоза уз мање повреде, али то је нормално за овај део припрема – каже тренер Војводине, Филип Соцек.

Након учешћа на јаком турниру у Мађарској, следећу контролну утакмицу Војводина ће одиграти против Беовука, у суботу од 19.30 часова у малој сали Спенса. До почетка првенства (17. октобра) у плану су још две тренинг-утакмице, али њихов датум још није познат

Новајлија из Динамика Алекса Чубрило зарадио је дисторзију скочног зглоба, док плеј који се налази на позајмици из Меге, Јован Виријевић има хематом на колену, али се очекује да се обојица убрзо врате у редован тренажни прицес.

Војводина ће и у КЛС имати вероватно најмлађи тим, као и лане када су заузели другу позицију у Другој лиги Србије. Ни стил игре неће претрпети веће промене.  - Ми од наше игре не одустајемо, а то је брза кошарка, са много напада, екипа је шутерска, али и борбена – најављује Соцек.

Након учешћа на јаком турниру у Мађарској, следећу контролну утакмицу Војводина ће одиграти против Беовука, у суботу од 19.30 часова у малој сали Спенса. До почетка првенства (17. октобра) у плану су још две тренинг-утакмице, али њихов датум још није познат. По распореду, Војводина би у првом колу требала да дочека Вршчане, али екипа из јужног Баната треба да одигра финални турнир за попуну АБА 2 лиге, која ће се играти од ове сезоне. Ако се Вршац пласира у ово такмичење, Војводина ће у 1. колу имати другог ривала.     

Д. Кнежић 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести