КК ВОЈВОДИНА Симовић први играч сезоне

Андрија Симовић, минуле сезоне играч новосадске Војводине, најбољи је играч и стрелац Кошаркашке лиге Србије(КЛС) за такмичарску 2019/20 годину.
 Andrija Simović i Vladimir Šiška   Foto: privatna arhiva
Фото: Андрија Симовић и Владимир Шишка   Фото: приватна архива

Иако је пандемија прекинула сезону и Суперлига није ни одиграна, бројке све говоре: крилни центар Симовић (206, 25 година) бележио је просечно 20,7 поена по мечу, уз средњи индекс корисности 26. То је Андрију, рођеног Нишлију, промовисало у МВП-ја и првог снајперисту КЛС, те му је оба пехара тим поводом уручио директор КК Војводина Владимир Шишка.

- Војводина израста у озбиљан клуб и драго ми је да видим да ствари иду у добром правцу – каже Симовић. – Захвалан сам клубу који је и поред тешке ситуације минуле сезоне испунио све обавезе према играчима. Ја сам се, као и остали мимци, трудио и желео да постижемо добре резултате, али дешавали су нам се просто невероватни пехови. Тим је касно формиран, пратиле су нас повреде, много мечева смо губили на једну лопту... Но, све је то иза нас, клуб је остао у КЛС и то је најбитније. Нови Сад заслужује да има врхунски кошаркашки колектив -рекао је млади кошаркаш.

Симовићу је истекао уговор са Војводином, али обе стране су заинтересоване да се сарадња настави. Буџети и тржиште диктирају потезе и клубова и играча, па остаје да се види да ли ће први стрелац лиге и наредне сезоне дужити црвено – белу опрему. Жеља није спорна.

- Волео бих да останем у Војводини јер је озбиљан клуб. Тандем у стручном штабу Мирослав Николић – Милош Исаков Ковачевић спој су искуства и велике љубави према кошарци и сигуран сам да је то добитна комбинација – вели Симовић.

Да Војводина има намеру да дефинитивно уђе у ред најозбиљнијих кошаркашких колектива у Србији потврђују речи директрора клуба Владимира Шишке.

- Тежак период и турбулентна сезона су за нама, али нема више алибија за неуспех. Циљ Војводине је пласман међу прве три екипе у КЛС – најавио је Шишка.   

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести