КЛС: Катастрофалан почетак коштао Војводину пораза од Вршца

Вршац - Војводина 70:64 (23:8, 16:23, 16:18, 15:15)
kls-logo
Фото: Dnevnik.rs

Катастрофална прва четвртина коштала је Војводину бољег резултата на овој утакмици. Пробудили су се касније Новосађани и имали прилику за преокрет, али домаћи то нису дозволили.

Кошаркаши новосадског клуба лоше су почели утакмицу. Вршац је након пет минута игре већ имао двоцифрену предност, а Војводина је до првих поена стигла након половине прве четвртине погоцима Енеса Латифагића са линије за слободна бацања. Пробудили су се играчи новосадског тима у другој четвртини. Бољом одбраном и тројкама успели су да смање резултат и да се врате у утакмицу (39:31).

Изједначена утакмица виђена је у наставку игре. Војводина би направила мини серију, па би играчи домаћег тима узвратили на исти начин. Андрија Симовић био је један од најрасположенијих играча за шут у новосадском тиму. Узбудљива завршница виђена је у Вршцу. Новосађани су успели да приђу на минус један поен разлике, минут до краја утакмице. Имали су и шансу за изједначење, али је Симовић промашио друго слободно бацање. Након овога Војводина више није имала шансе за преокрет. Павел Лобарев је изгубио лопту у нападу, а након тога Зарић је правио неспортску личну. Милош Димић је погодио једно слободно бацање, што је било довољно да осигура победу Вршца.

С. Рудакијевић

ВРШАЦ: Центар Миленијум, гледалаца: 600, судије: Минић, Јевтовић, Весковић, Ћалић

ВРШАЦ: Димић 7 (7 ск, 9 ас), Ћирковић 17, Аyић 11, Газибеговић, Савовић 2 (8ск, 9 ас), Милошевић 5, Дукић, Перишић, Грушановић 17, Мајсторовић, Ђурић 2, Вранеш 9

ВОЈВОДИНА: Радуловић 9 (6 ас), Симовић 16 (8 ск), Агоч 4, Шрајер, Зарић 3, Пејовић 3, Асановић 2, Дамјановић 3, Лобарев 15, Мандић, Латифагић 9, Живковић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести