КЛС: Кошаркаши Војводине дочекују ужичку Слободу

Кошаркаши Војводине данас тачно у подне у малој сали Спенса играју  са одличном екипом Слободе, у оквиру 11. кола Кошаркашке лиге Србије.
Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Кошаркаши Војводине прижељкују победу Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Ужичани се тренутно налазе на другом месту са осам победа из 10 кола, док Новосађани имају два тријумфа  и у грчевито се боре за опстанак. Но, Војводина је (напокон) комплетна, па у табору црвено – белих тиња нада да могу да изненаде фаворита.

- Слобода је фаворит, али с обзиром да играмо на домаћем паркету, и да смо вероватно први пут од почетка првенства у пуном саставу Ужичанима неће бити лако – каже кошаркаш Војводине Енес Латифагић, који ће данас заиграти после дуже паузе услед повреде задње ложе. -  Гости играју брзу кошарку, дају много поена и мислим да је наша одбрана кључни фактор. Ако је одиграмо на високом нивоу и зауставимо њихове најбоље играче, Кутлешића и Симића, имамо чему да се надамо – рекао је Латифагић.

Његово мишљење дели и први тренер Војводине, Филип Соцек.

- Ужичани сигурно нису случајно на другом месту. Имају брзу транзицију, те често постижу преко 100 поена на утакмици. Одликује их изузетно квалитетна спољна линија коју је тешко зауставити. У сваком случају, пробаћемо то да учинимо. После дужег времена имам комплетан тим на располагању и то је прилика да одиграмо добру утакмицу – рекао је Филип Соцек.     

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести