КЛС: Пораз кошаркаша Војводине од Земунаца  

Касно се Војводина пробудила у дербију 20. кола Кошаркашке лиге Србије. Земунци су славили, али Новосађани у поразу имају какву – такву утеху, јер су Младост победили са 16 поена разлике у првом делу сезоне.
Ф. Бакић/Душан Беслаћ био најефикаснији у екипи Војводине
Фото: Ф. Бакић/Душан Беслаћ био најефикаснији у екипи Војводине

То значи да ће у случају истог броја бодова на крају првенства Војводина бити испред земунске екипе.

Био је ово судар најбоље нападачке екипе (домаће) и тима са најбољом одбраном у КЛС, какву има Војводина. У првом делу, Земунци су показали паклене нападачке способности: лако су пробијали одбрану гостију и лако проналазили чисте шутеве које су махом погађали. У првом делу, домаћи су погодили седам тројки из 15 покушаја. У наставку, напокон је Војводина успела да примири нападе Младости . У трећој деоници, ипак, то изабраници Мирослава Николића нису успели боље да материјализују. Делом су то успели тек у четвртој.

Финиш меча био је посебна прича. Имали су домаћи комотних плус седам 44 секунде пре последњег звука сирене, али су црвено – бели до краја успели да погоде три тројке. Након погодака с линије пенала Ливингстона, Ракићевић је четири секунде пре краја покушао тројком да избори продужетак, али су бодови, ипак, остали у Земуну.

Војводина је и даље на првом месту КЛС уз скор 13-6, док Младост има 12 победа уз пет пораза. 

Д. Кн.  

МладостВојводина 93:90 (29:24, 27:18, 15:17, 22:31)

БЕОГРАД: Спортски центар “Мастер”, гледалаца: 200. Судије: Глишић, Прпа, Хаџић.

МЛАДОСТ: Ливингстон 21, Клавжар 6, Милосављевић 2, Миленковић 15, Гавриловић, Ковачевић 12, Бојић 16 (8ск), Гибсон 14, Живојиновић 7, Сар.

ВОЈВОДИНА: Кочић 1, Бањац, Беслаћ 23 (8ск), Марић, Недељков, Бјелица 18 (7ас), Миротић, Поповић 2, Ракићевић 7 (7ск), Вучетић 16, Нил 17 (9ас), Зарић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести