КЛС: Вој­во­ди­на – Бе­о­вук 94:91

По­но­во меч за ин­фаркт ко­шар­ка­ша Вој­во­ди­не, дра­ма и по­но­во “хе­пи енд” за све ко­ји­ма су  но­во­сад­ске цр­ве­но – бе­ле бо­је на ср­цу.
Detalj sa meča Voj­vo­di­na – Be­o­vuk fo­to:Dnevnik.rs/ S. Šu­šnje­vić
Фото: Детаљ са меча Вој­во­ди­на – Бе­о­вук фо­то:Дневник.рс/ С. Шу­шње­вић

На­кон што су гу­би­ли у ве­ћем де­лу ме­ча, у не­из­ве­сној за­вр­шни­ци иза­бра­ни­ци Фи­ли­па Со­це­ка ус­пе­ли су да сло­ме от­пор Бе­о­гра­ђа­на прак­тич­но у по­след­њих ми­нут и по. Ка­да се ре­зул­тат ло­мио, од­ли­чан је био Алек­са Би­ро­вљев ко­ји је по­го­дио трој­ку, по­том се­дам се­кун­ди пре кра­ја био си­гу­ран са ли­ни­је сло­бод­них ба­ца­ња, те је Вој­во­ди­на оства­ри­ла ва­жну по­бе­ду у бор­би за оп­ста­нак.

По­че­ло је са до­брим од­бра­на­ма, уз за­чу­ђу­ју­ће ма­ло ко­ша­ва. На­кон пет ми­ну­та игре, ре­зул­тат је био 3:3! Ипак, у на­став­ку рас­пу­ца­ли су нсе ко­шар­ка­ши оба ти­ма. Бе­о­вук је во­дио, а Во­ша сти­за­ла, док се на од­мор оти­шло ре­зул­та­том 42:46.

У тре­ћој де­о­ни­ци, све је кре­ну­ло на­о­па­ко за до­ма­ћи тим. Про­ма­ши­ва­ли су, а уз не­ко­ли­ко су­диј­ских гре­ша­ка и тех­нич­ке гре­шке клу­пи Вој­во­ди­не због про­те­ста, год­ти су има­ли де­вет по­е­на ви­шка (60:69). Ипак, усле­ди­ла је сјај­на се­ри­ја Во­ше од 11:0 у ко­јој је Џеле­то­вић по­го­дио две трој­ке, те је меч вра­ћен у егал. Слич­на “луд­ни­ца” ви­ђе­на је и у пол­сед­њој де­о­ни­ци, ка­да је Бе­о­вук опет имао пред­ност, а Гру­бор трој­ка­ма вра­тио Но­во­са­ђа­не у жи­вот. А у по­след­њим тре­ну­ци­ма, Би­ро­вљев је са­чу­вао нер­ве и кон­цен­тра­ци­ју и Вој­во­ди­на је сти­гла до ве­ли­ке по­бе­де.

Вој­во­ди­на – Бе­о­вук 94:91 (16:20, 26:26, 29:26, 23:19)

НО­ВИ САД: Ве­ли­ка са­ла Спен­са, гле­да­ца: 250. Су­ди­је: Гли­шић, Ми­ло­је­вић, Ћа­лић.

ВОЈ­ВО­ДИ­НА: За­рић 15, Сто­ја­но­вић 11 (7ас), Мај­сто­ро­вић 9, Шу­ћур, Гру­бор 16, Ре­бић, При­ца, Ман­дић 2, Џеле­то­вић 21 (9ск), Би­ро­вљев 16, Шра­јер 4, Ма­то­вић.

БЕ­О­ВУК 72: Ма­ти­ја­ше­вић 15, Ми­цу­ло­вић, Др­љан 3, Ри­бо­шкић 9, Ђор­ђе­вић 16, Гру­ша­но­вић 15, Ча­бар­ка­па, Ан­дре­ић, Жи­ва­но­вић 23, Ми­ље­но­вић, Ка­ра­лић 10 (7ск, 6ас).

Д. Кне­жић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести