КЛС: Војводина надиграла Слогу

Кошаркаши Војводине победили су Слогу у четвртом колу Кошаркашке лиге Србије.
Дневник/ Ф. Бакић
Фото: Дневник/ Ф. Бакић

Новосађани су после нешто лошијег старта у наставку заиграли боље и нанели први пораз ривалу у сезони.

Као што је то био случај и у првој утакмици коју су црвено-бели одиграли на свом терену, и овај пут је старт домаће екипе био нешто слабији. Било је јасно да Слога долази у Нови Сад после три везане победе на почетку шампионата, отуда је и фокус екипе Исаков-Ковачевића морао да буде присутан у уводним минутима. То се није десило, па су гости у првој деоници доказали зашто су непоражени у досадашњем току шампионата. Играла је Слога разноврсно у нападу, што је за последицу имало 25 постигнутих поена у првој четвртини, коју су завршили са плус шест у односу на Војводину.

Није било питање да ли ће, већ када и како Новосађани одговорити. Домаћи су заиграли агресивније у одбрани и боље у нападу, тако да се вођство Слоге истопило до средине друге деонице. Од тада се играло кош за кош, ниједна екипа није направила озбиљнију предност, па се на полувреме отишло нерешеним резултатом (41:41).

Фото: Дневник/ Ф. Бакић

Добру игру у дефанзиви Новосађани нису успели да пренесу и на почетак треће деонице. Тандем Јововић-Беслаћ одлично је отворио тај део игре нападачки, али се проблем крио на другој страни терена. Пауновић је био нерешив проблем за Војводину тада, али су црвено-бели упркос томе смогли снаге да одлично заврше трећу четвртину и исто тако почну последњих 10 минута.

Беслаћ, Јовоић и Недељков истакли су се у том периоду и захваљујући њима Војводина је стекла плус осам почетком четвртог квартала. Испоставило се да је то било пресудно да Новосађани утакмицу усмере у жељеном смеру и на крају упишу трећу победу у шампионату.

Војводина – Слога 79:70 (19:25, 22:16, 23:19, 15:10)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца 800.

ВОЈВОДИНА: Бањац 7 (12ск), Недељков 4, Шајин 7, Чампара 8, Јововић 14, Беслаћ 22, Гаћеша 9, Пешаковић 2, Митровић 3, Живковић, Ристановић 3, Станојевић.

СЛОГА: Калил 16, Пауновић 26, Матовић 9, Андервуд 3, Симеуновић 9, Петровић, Савић 7, Јордовић, Тодосијевић, Чекић, Бојанић.

В. М. Петровић

Четврто коло

Субота

Спартак – Чачак ?

Војводина – Слога 79:70

Слобода – Златибор

Недеља

Динамик – ОКК Нови Пазар (18)

Дунав – Вршац (18)

Тамиш – Металац (18.30)

Колубара – Здравље (20)

Понедељак

ОКК Београд – Младост (20.30)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести