КЛС: Воша демолирала Слогу у Краљеву

КРАЉЕВО: Моћно и убедљиво, Војводина је повела 1:0 у плеј –офу Кошаркашке лиге Србије, након што је демолирала Слогу у Краљеву.
v
Фото: ABA 2 liga (D. Stjepanović)

Ко је гледао утакмицу, вероватно му није било јасно како је Слога оба пута победила Војводину у првенству, у Краљеву чак врло убедљиво. С обзиром да се серија игра на две добијене утакмице, црвено – бели већ у понедељак од 17 сати , када дочекују Слогу у Спенсу, имају прилику да се пласирају у наредну рунду где би их у том случају чекао бољи из дуела Мега – Слобода (Ужице).

Војводина је одиграла сјајно прво полувреме ибрзо утишала публику у граду на Ибру. Били су црвено – бели покретљиви и дисциплиновани у одбрани, те Краљевчани за њу нису имали решење, о чему говори и број попена који су убацили у том периоду игре.

У нападу, Новосађани су били прилично прецизни. Предњачио је Урош Бањац са три тројке из пет покушаја, уз одличне асистенције (шест у првом делу, чак 14 до краја!) капитена Крста Бјелице. Лопта је брзо ишла, те су црвено – бели лако проналазили решење за отворене шутеве.

Већ половином треће четвртине све је било јасно: Војводина је доминирала и стигла до огромних 26 поена предности и победник се практично знао.

Слога је имала периоде када је успевала да повеже неколико добрих напада, али су им црвено – бели брзо узвраћали. Све до краја била је ствар рутинског одрађивања изабраника Мирослава Николића.  

Д. Кнежић

Слога – Војводина 67:95  (15:24, 14:22, 20:27, 18:22)

КРАЉЕВО: Нова хала спортова, гледалаца: 1000. Судије: Јевтовић, Прпа, Стрика.

СЛОГА: Гашић 13, Костић 2, Петровић 5, Савић 3, Матовић 5 (8ск), Тодосијевић 5, Пајовић 5, Белоица, Вујовић, Симеуновић 3, Карапанџић 11 (6ас), Стаменић 12.

ВОЈВОДИНА: Кочић 3, Бањац 13, Беслаћ 13 (8ск), Марић 1, Недељков 5, Гаћеша 12, Бјелица 13 (14ас), Поповић 15, Ракићевић 6, Нил 7, Зарић 3, Станојевић 4.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести