КЛС: Златибор славио над Војводином у Новом Саду

Најмлађа против најстарије екипе у лиги, епилог је очекиван: убедљива победа гостију из Чајетине.
kosarka
Фото: Tanjug (O. Toskić, ilustracija)

До пре неку сезону дерби у друголигашкој конкуренцији, сада то није био у КЛС, јер голобради Новосађани држали су се сјајно само у првом полувремену. У другом, дошли су до изражаја уз искуство, висина и пратеће физикалије Златибораца, све што недостаје изабраницима младог тренера Марка Скока. Примера ради, стасити капитен Златибора, центар Радомир Маројевић (38), тежак 110 килограма, могао би да има сина узраста неколицине играча црвено–белих који тренутно у саставу немају ниједног класичног центра.

У првој четвртини, шут никако није служио играче Војводине и то их је коштало резултатског прикључка. Но, сјајно су се распуцали у другој, када су се разиграли Александар Шрајер и Павел Лобарев. На опште изненађење, у овој деоници црвено–бели су стигли и престигли двоцифрен заостатак, те повели 45:44. До краја полувремена, минимална предност прешла је на страну гостију.

У другом делу, млађани Новосађани нису могли да испрате висок темпо Златибораца, физички заиста доминантних. Код домаћих у последњој деоници одбрана готово да није функционисала, а ту таленат не помаже: Чајетинци су без проблема поправили кош разлику и однели бодове на Златибор. Подсећања ради, за Војводину су на овом мечу играла четири сениора, док је остатак тима попуњен талентованим јуниорима. Такво стање би требало да се промени након Скупштине клуба заказаној за сутра, па ћемо видети шта ће она донети и да ли ће стара кошаркашка дама кренути путем опоравка и бољитка.

Д. Кн.

ВојводинаЗлатибор 94:120 (14:20, 31:26, 21:30, 28:44)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 100. Судије: М. Јурас, Ћалић, Милорадовић.

ВОЈВОДИНА: Зарић 11, Пејовић 6, Ратковић 3, Асановић 4, Дамјановић, Кумовић 11, Лобарев 26 (4ас), Ивановић 9, Милковски, Шрајер 19 (4ас), Шијачић 5, Рајачић.

ЗЛАТИБОР: Поповић 14 (8ас), Стаменић 13, Остојић 2, Весовић, Марковић 12, Миловановић 2, Митровић 15, Ризнић 10, Воркапић 21 (9ск, 7ас), Папић 13, Маројевић 12, Станојевић 6.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести