КЛУБ ИЗ ДУБАИЈА У ЕВРОЛИГИ ИЗГЛЕДА ГОТОВА  СТВАР Званично саопштење у среду?

Кошаркашки клуб из Дубаија ће током ове недеље и званично постати део Евролиге, пише портал "Јурохупс".
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Клубови акционари ће организовати састанке у уторак и среду на којима ће се дискутовати о овом питању.

Како додаје поменути извор, већина за укључење Дубаија је већ обезбеђења, а та одлука ће званично бити саопштена у среду.

Грчки новинар Арис Баркас у свом тексту истиче да су се само два тима противила овој идеји. Њихово неслагање је у вези са геополитичким интересима и различитим визијама пројекта. Он додаје и да је постојао трећи тим који је имао одређене сумње, али да су оне у међувремену нестале.

Баркас истиче да Дубаи неће играти у Евролиги у сезони 2024/25, већ у Еврокупу.

"Већинска подршка, заједно са подршком генералног директора Евролиге Паулиуса Мотејунаса и председника Дејана Бодироге, значи да чланство Дубаија сад изгледа као формалност. Дубаи ће следеће сезоне играти у Еврокупу, доказујући на терену да заслужује највиши ниво и усвојивши професионалан приступ како на терену, тако и ван њега. Интерес Дубаија је такође подстакао Абу Даби да понуди 75 милиона евра за домаћина наредна три Фајнал фора, наглашавајући интересовање региона за кошарку изван НБА лиге", наводи се у тексту.

Очекује се и да Дубаи ускоро постане члан АБА лиге. Истовремено кад и челници Евролиге, историјска скупштина регионалног такмичења биће одржана 12. марта са почетком у 12 часова.

(Б92)

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести