Кокошков: Утакмице увек губе тренери

После лагане победе над Финском у првом колу квалификација за Европско првенство 2021. године сви су очекивали да кошаркаши Србије остваре тријумф и против Грузије у Београду.
Tanjug/Andrija Vukelić/Igor Kokoškov
Фото: Tanjug/Andrija Vukelić/Igor Kokoškov

Знало се да ће посао бити тежи него у Хелсинкију, али далеко од тога да се очекивао пораз. Бивша екипа новог селектора Србије Игора Кокошкова је на крилима натурализованог Грузина Мекфадена на крају славила 94:90, чиме је наш стратег уписао и први пораз на клупи репрезентације.

– Захвалио бих навијачима што су дошли да подрже репрезентацију. Дали смо све од себе да их учинимо поносним, а некад у кошарци ствари не иду како сте замислили.Честитам Грузији, можете да осетите у екипи да имају континуитет, истог тренера пет година, имају систем на који су навикнути – рекао је Кокошков.

Он је истакао да су, наравно, сви желели да победе и то пред домаћом публиком.


Без треме

Селектор Кокошков је замолио јавност да подржи национални тим и момке који су дошли да играју, а одговорио је и на питање да ли је имао трему од наступа пред домаћом публиком.

– Двадесет година нисам радио у Србији. Био је то посебан моменат, али када крене утакмица све се заборави. Нисам имао трему у психолошкој припреми меча.

Репрезентација треба да се обликује

Кокошков је имао само пар дана да окупи играче и припреми их за две утакмице.

– Уложили смо много енергије, нико није дошао неприпремљен и без мотива и енергије. Моји утисци су да овај посао изискује много енергије. Имамо списак играча на које сам фокусиран у квалификацијама за ЕП. Утисци су да је много посла пред нама. Није то само појавити се. Много посла изискује рад са репрезентацијом, а то је жива ствар. Као глина, треба да се обликују. Није да браним ове момке, али тренери увек губе утакмице и тако ће увек бити – поручио је Кокошков.


– Било је ту труда, енергије...Заиста верујем да играчи играју утакмице, а тренери их губе. Када изгубите онда се увек запитате шта је довело до тога. Имали смо много грешака, покушали смо да уведемо доста нових ствари, како ћемо да трчимо у контрама, нова терминилогија...У овој утакмици се зато видело да овај тим Грузије боље познаје себе од нас. Играли су боље и треба да им честитамо.

Кокошков је истакао да је тим добро отворио меч, као и да је мотор стао и да је за победу неостајала једна тројка или једнна добра одбрана.

– Психолошки смо били нервозни. Имамо у тиму вете-ране и неколико беба и вероватно им је било лакше да играју у Финској. Не могу да се кријем иза неиграња, момци су стварно дали све од себе, али фалили су нам лаки поени, док смо брзо улазили у бонус. Грузија је боље играла и имала је два играча која су доминирала – рекао је Кокошков.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести